6 Accesorii pentru laptop care ajută la îmbunătățirea jocurilor video

de FluxImobiliar

Indiferent ce model de laptop deții, performanțele lui și experiența ta generală de gaming vor fi cu atât mai satisfăcătoare, atunci când ai și accesoriile potrivite. Majoritatea pasionaților de jocuri video sunt conștienți de beneficiile pe care le aduce un laptop din punct de vedere al portabilității, iar pentru zona de gaming se bazează pe accesorii specifice, în funcție de nevoile lor. Anumite jocuri solicită un mouse performant, altele o placă grafică de top, în timp ce unele nu pot fi jucate fără o pereche de căști surround. 

Am pregătit un articol cu cele mai importante recomandări pentru tine, din care să afli cum să faci cele mai potrivite alegeri, astfel încît să nu te simți copleșit din cauza nenumăratelor opțiuni și mărci disponibile. 

  • Placa video

Chiar dacă unele jocuri au cerințe specifice de la procesor, majoritatea producțiilor de ultimă generație sunt incompatibile cu o placă video slab performantă. Din acest motiv, atunci când cumperi un laptop de gaming, alegerea GPU este una dintre cele mai importante decizii la care trebuie să te oprești. Poți opta pentru un model cu GPU Nvidia GeForce GTX sau RTX 4080

  • Tastatură wireless

Dacă vrei să ai o experiență de top în ceea ce privește jocurile de shooting, cu siguranță vei avea nevoie de o tastatură wireless. Din păcate, tastatura inclusă în laptopul tău nu îți poate oferi aceleași performanțe precum o tastatură mecanică, din acest motiv merită să investești pentru acest gen de accesoriu. Nu uita să alegi un model compact, de dimensiuni mai mici, dar care să fie potrivită pentru mâinile tale. Funcția anti ghosting te va feri de delay-urile care pot compromite orice misiune. 

  • Mouse cu butoane macro

Cele mai citite articole

Acest tip de mouse îți va permite să setezi diverse combinații de mișcări, pe care le vei executa mult mai rapid cu ajutoarelor butoanelor macro. De asemenea, DPI (dots per inch), este o valoare ce îți arată cât de sensibil este mouseul. Cu cât DPI este mai mare, cu atât mai performant este mouseul, oferind mișcări mai rapide. 

  • Căști pentru gaming

O experiență completă de gaming include un sunet clar și captivant, iar singura metodă prin care poți obține acest lucru este utilizarea unei perechi de căști speciale. Acestea au sunet surround sau 7.1 canale și funcție de noise canceling. În acest fel, atunci când te vei afla în mijlocul unei misiuni, vei putea să auzi inamicii cum se apropie, indiferent de direcția din care vin. De asemenea, o pereche de căști de gaming de top are un microfon încorporat, pentru a putea să comunici în timp real cu coechipierii tăi. 

  • Controler

Acesta este următorul accesoriu pe care trebuie să-l pui pe lista de achiziții necesare pentru gaming. Dacă îți plac jocurile cu mașini, cu lupte, arcade și chiar shooting, atunci un controler este tot ce ai nevoie pentru a obține cele mai mari scoruri. 

  • Hard disk extern

Laptopurile pentru jocuri vin cu spațiu de stocare care este adesea mai mult decât suficient pentru nevoile utilizatorilor. Cu toate acestea, jocurile de ultimă generație includ tehnologie care necesită mai mult spațiu pe disk, iar asta poate deveni în scurt timp o problemă. Soluția salvatoare este achiziționarea unui hard disk extern, pe care să îți instalezi toate jocurile preferate. Un hard disk extern este benefic și dacă nu ai acces la internet pentru perioade mai lungi de timp, cum ar fi în timpul călătoriilor. 

Cu siguranță, lista de mai sus te va ajuta în alegerea celor mai bune accesorii pentru laptopul tău de gaming. Nu uita să adaugi și un scaun ergonomic, cu un design special, astfel încât spatele, mâinile și chiar picioarele să nu fie afectate de sesiunile prelungite de joc. 

Cele mai citite articole

Related Posts