Avantajele folosirii sticlei securizate in locuinta

de FluxImobiliar
0 comentariu

Sticla securizata este utilizata in mod obisnuit in fabricarea de geamuri pentru a oferi protectie impotriva si in cazurile de spargere. Aceasta este superioara sticlei standard si este folosita in constructia si amenajarea interioara a locuintelor si a birourilor. 

Cunoasterea caracteristicilor sticlei securizate va va ajuta sa faceti alegerea perfecta cand vine vorba despre casa dumneavoastra.

Ce este sticla securizata

Sticla securizata este produsa prin incalzirea sticlei la o temperatura de aproximativ 650 de grade Celsius, punct in care aceasta incepe sa se inmoaie. Suprafetele externe sunt atunci racite cu rapiditate, creand astfel o compresie puternica. Procesul de incalzire urmat de cel de racire este efectuat controlat electronic, iar parametrii dupa care se realizeaza acest proces influenteaza fundamental calitatea geamului securizat.

Rezistenta sa mecanica la indoire este de obicei de patru sau cinci ori mai mare decat a sticlei normale si de aceea este folosita in aplicatii unde se impune strangerea mecanica a diverselor piese metalice pe sticla. 

Dincolo de rezistenta, acest tip de sticla are o alta calitate importanta: nu se sparge in cioburi ascutite ca sticla obisnuita, care risca sa raneasca pe cineva in imediata apropiere. Daca se sparge, sticla securizata se fractureaza in cioburi foarte mici, inofensive, astfel fiind asigurata securitatea si siguranta persoanelor care pot veni in contact cu sticla. Probabil ati vazut cioburi de sticla securizata pe strada cand a fost vandalizata vreo cabina telefonica sau vreun panou din sticla de la o statie de autobuz.

Un alt mare avantaj al sticlei securizate de calitate, precum cea realizata de Xglas.eu, este rezistenta la temperaturi extreme.  Daca sticla normala se sparge la o schimbare de temperatura de 30 de grade, sticla securizata poate suporta o schimbare de temperatura de pana la 250 de grade Celsius.

Unde se foloseste sticla securizata

Datorita proprietatilor sale, sticla securizata are o multitudine de utilizari, incepand cu realizarea vitrinelor magazinelor, in lifturi, panouri publicitare si pana la amenajarea unei locuinte sau a unui birou. 

Intr-o locuinta, de obicei, sticla securizata este folosita pentru realizarea balustradelor datorita rezistentei sale mari. De asemenea, este folosita la realizarea cabinelor de dus, a peretilor, acvariilor, treptelor, piscinelor etc.

Datorita rezistentei la temperaturi extreme, sticla securizata este folosita si la aparatura electrocasnica, la cuptoare cu microunde, la aragaz, la usi de semineu si la diverse vase.

Pentru ca sticla securizata asigura o rezistenta la socuri si la incovoiere de 5 ori mai mare decat cea a unei sticle obisnuite este necesara folosirea acesteia in cazul in care exista o prindere mecanica a sticlei. Rezistenta la socuri permite unui geam securizat de 8mm sa suporte greutatea unei bile de otel de 500 g care cade de la o inaltime de 2 m. Cu titlu comparativ, aceeasi bila care cade de la inaltimea de 0.3 m, sparge un geam obisnuit de aceeasi grosime.

Related Posts

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!