Care sunt conditiile pentru montarea unei centrale termice in apartament sau in casa

de FluxImobiliar

Confortul termic in casa este una din cele mai importante conditii de care trebuie sa tina cont atat proprietarii apartamentelor, cat si ai caselor. Cu cat atmosfera este mai placuta, iar cheltuielile mai mici, cu atat gradul de satisfactie al proprietarilor este mai mare. Montarea unel centrale Ariston este una din principalele preocupari ale celor care detin o casa sau un apartament.

In ultimii ani, din ce in ce mai multi romani se debranseaza de la reteaua comuna de incalzire si renunta la sobele clasice in casa pentru a evita cheltuielile impuse de pierderile din retea, dar si pentru confortul si comoditatea de a avea apa calda si caldura ori de cate ori este necesar. Cea mai eficienta solutie de incalzire a atmosferei si a apei calde menajere este centrala termica.

Cum se alege cea mai buna centrala termica de apartament

Centrala termica de apartament se alege in functie de mai multe criterii. Cel mai important criteriu de care trebuie sa tina cont cei care fac o asemenea investitie este suprafata locuintei. Centralele Ariston reprezinta o solutie excelenta, comparativ cu caloriferele electrice sau panourile in pardoseala.

Cele mai citite articole

In cazul in care cei care doresc sa investeasca intr-o centrala termica de apartament este important sa ia in considerare si puterea aparatului, numarul de calorifere, punctele de apa si izolarea termica a locuintei, precum si temperatura medie dorita in locuinta. Procedura de instalare depinde de tipul centralei alese si de proiectul cu recomandari efectuat de o firma autorizata ce se ocupa de montarea centralei de apartament. Pentru buna functionare a centralei termice sunt necesare termostatul, regulatorul de gaz, robinetii si coturile, detectorul de gaze, caloriferele, kitul de evacuare de gaze, filtrul de calcar.

Se va depune dosarul cu actele necesare autorizarii de functionare a centralei termice ce va fi prezentat la ISCIR, precum si actele de la asociatia de proprietari, achitarea cheltuielilorcomune si acordul vecinilor. Instalarea centralei termice presupune mai mult decat o simpla achizitie si punerea in functionare a acesteia. Se pune accent si pe izolarea locuintei, ce va duce la un confort termic sporit si la amortizarea cheltuielilor intr-un timp foarte scurt.

Avantajele unei centrale termice

O data ales modelul de centrala termica Ariston, utilizatorii trebuie sa fie constienti ca au facut cea mai buna alegere. Avantajele unui astfel de dispozitiv incep de la consumul redus, pana la o durata de viata mare, de pana la 15 ani, chiar mai mult si continua cu faptul ca este un aparat practic si foarte versatil.

Centrala termica Ariston aduce mai mult confort in locuinte, este una din cele mai placute si mai agreate variante de incalzire de catre utlizatori si reprezinta cea mai buna modalitate de sustinere a incalzirii locuintelor chiar si in situatii cu temperaturi foarte scazute, fara a fi inregistrate consumuri exagerate de gaz. Centralele pe gaz sunt in totalitate versatile in raport cu tipul de incalzire care se doreste a fi montat.

Cele mai citite articole

Related Posts