Casa sau apartament?

de FluxImobiliar

Chiar daca pentru multi dintre noi pare normal sa vrem sa locuim la casa, ca si cum alegerea si cumpararea unei case este punctul absolut in materie de achizitii, ei bine, sunt totusi si persoane care vad locuitul la bloc ca fiind mai avantajos decat locuitul la casa si chiar daca dispun de o sursa financiara care sa le permita sa cumpere o casa, aleg sa stea la bloc.

In cele ce urmeaza voi incerca sa expun avantajele fiecarui tip de locuinta, avantaje pe baza carora se iau si deciziile celor care aleg sa cumpere fie o casa, fie un apartament.

De ce alegem apartamentele?

– Localizarea. Principalul motiv pentru care alegem sa locuim la apartament este faptul ca acestea sunt situate in oras. Chiar daca putem opta si pentru o casa in oras, acestea sunt mult mai scumpe si poate nu ne ofera chiar avantajele pe care ni le-ar oferi o casa la tara.

– Datorita faptului ca blocurile sunt construite in puncte de interes, in cartiere, atunci si accesul la mijloacele de transport in comun, la scoli, spitale si alte institutii este destul de facil.

– Pretul unui apartament este mult mai mic decat pretul unei case scoase la vanzare. Acesta este un motiv important pentru care multi aleg sa stea la apartament si nu la casa.

Cele mai citite articole

– Lucrand si locuind in oras nu trebuie sa petreci prea mult timp pe drumul spre serviciu si inapoi spre casa. Avand copii la scoala, acestia pot ajunge cu usurinta la institutiile de invatamant.

De ce alegem sa locuim la casa?

– Dispunem de mai mult spatiu, de mai mult confort si mai ales de intimitate. Locuitul la casa este vazut ca un lux, mai ales daca avem posibilitatea sa locuim la o casa cat mai aproape de oras.

– Alegem sa locuim la casa la periferia orasului sau chiar la sat atunci cand serviciul este destul de flexibil si ne permite asta.

– Locuind la casa dispunem de mai multa liniste, aer curat, dar si de curte. Iar beneficiind de curte ne creste garantat gradul de relaxare, confort si buna dispozitie.

Cu alte cuvinte, locuim la casa atunci cand situatia ne permite. Atunci cand fie nu mai avem copii ce trebuie sa petreaca prea mult timp pe drumul spre scoala, fie cand situatia financiara ne permite sa asiguram transportul rapid al acestora catre oras si inapoi.

Cele mai citite articole

Related Posts