Zambetul perfect este vazut ca fiind de un alb imaculat, cu dinti sanatosi si corect aliniati. Cu toate ca exista solutii si tratamente stomatologice care ii pot ajuta pe cei care isi doresc un astfel de zambet, in functie de problemele dentare cu care se confrunta, procesul poate fi unul indelungat si foarte costisitor.
Daca pentru indreptarea si corectarea pozitiei dintilor se folosesc aparatele dentare, de obicei, pentru a corecta culoarea acestora se apeleaza la tratamentele de albire, numai ca acestea nu au intotdeauna rezultatele scontate. In general, un tratament de albire ajuta dintele sa isi recapete culoarea alba pe care o are in mod natural si stralucirea, dar aceasta culoare nu este mereu pe placul oamenilor.
Drept urmare, in astfel de cazuri, pentru a obtine zambetul alb la care viseaza, solutia este tratamentul cu fatete dentare.
In ce consta tratamentul cu fatete dentare?
Cele mai citite articole
Fatetele dentare sunt mici foite realizate din materiale precum ceramica sau compozit, foarte subtiri, care se lipesc pe suprafata dintilor, oferindu-le aspectul perfect pe care multi oameni si-l doresc. Pentru a facilita aderarea fateteleor la suprafata dintilor si a le oferi rezistenta si durabilitate, in unele cazuri este necesar slefuirea smaltului dintilor, o procedura ireversibila.
Tratamentul cu fatete dentare este recomandat atat celor care isi doresc un zambet foarte alb, cat si celor care doresc sa corecteze forma sau pozitia dintilor, cum este in cazul celor cu dinti foarte mici sau indepartati, ori care au diastema (strungareata).
Cat costa un tratament cu fatete dentare?
Una dintre primele intrebari pe care le au cei care se gandesc sa urmeze un tratament cu fetete dentare este „cat costa o fateta dentara”, dar este destul de dificil de stabilita un pret exact pentru un astfel de tratament de estetica dentara. Costul tratamentului cu fatete dentare este influentat de o serie de factori, cum ar fi: materialul din care sunt realizate fatetele – compozit, ceramica, zirconiu – si numarul fatetelor necesare pentru obtinerea rezultatelor dorite.
De asemenea, tehnica folosita de medicul dentist si specificul fiecarui caz sunt si ele criterii care contribuie la stabilirea costului unui astfel de tratament.