Ce trebuie sa stii despre planificarea bucatariei unui restaurant

de FluxImobiliar
0 comentariu

Una dintre cele mai mari investitii care vizeaza deschiderea unui nou restaurant este bucataria. O bucatarie comerciala are nevoie de echipamente de calitate industriala, care sa reziste la un consum intens. Proiectarea bucatariei unui restaurant trebuie sa fie planificata astfel incat sa permita transferul rapid al mancarii din zona unde este preparata catre cea de unde este preluata de ospatari pentru a o duce la masa clientului. 

Uneori, un restaurant nou are o locatie fabuloasa, dar un spatiu mic de bucatarie, care conditioneaza alegerea tipului de echipament de bucatarie necesar. S-ar putea sa doriti un aragaz pe gaz cu sase ochiuri si cu un cuptor cu convectie, dar, in realitate, bucataria dvs. se preteaza doar la un aragaz cu patru ochiuri. Este important sa te gandesti strategic la bucataria ta inainte de a semna un contract de inchiriere.

Rolul bucatariei unui restaurant

Bucataria este inima restaurantului dvs., locul in care meniul dvs. prinde viata. Este locul unde mancarea este pregatita, gatita si distribuita. Este centrul actiunii in multe alte moduri – bucataria este de obicei spatiul unde se afla masina de spalat vase, ingredientele alimentare si diversele ustensile, vase si echipamente de gatit.

Cele mai citite articole

Spre deosebire de bucataria dintr-o locuinta, unde esti doar tu si familia ta, intr-o bucatarie de restaurant pot fi zeci de oameni care vin si se misca pe parcursul unei ture de munca, asa ca este important sa fie organizata bine. Acest lucru nu numai ca economiseste timp in perioadele aglomerate, dar ajuta si personalul sa evite accidentele si reduce excesul de deseuri.

Lista echipamentelor pentru o bucatarie comerciala

Iata o lista generala cu cele mai importante echipamente de care ai nevoie pentru a dota bucataria unui restaurant:

  • Aragaz/masina de gatit/plita
  • Cuptor
  • Gratar/grill
  • Friteuza
  • Aparat sous vide
  • Frigider
  • Camera frigorifica
  • Congelator 
  • Tigai
  • Oale
  • Tavi/forme de copt
  • Dulapuri inox
  • Cleste
  • Spatule
  • Polonicele
  • Cutitele bucatarului
  • Paleta de pizza
  • Tel
  • Boluri de amestecare
  • Masa cu aburi
  • Farfurii 
  • Rafturi metalice sau din plastic pentru racire 

Trebuie sa mai stiti ca echipamentele profesionale, asa cum sunt cele de la Conti Grup, sunt mai scumpe decat echipamentele de care ai nevoie in bucataria de acasa, oricat de moderne si bune ar fi acestea din urma. Asta pentru ca un echipament profesional este conceput sa reziste la un volum mare de preparate. 

In functie de dimensiunea bucatariei restaurantului si a specificului restaurantului, este posibil sa nu aveti nevoie de fiecare articol, sau este posibil sa aveti nevoie de alte tipuri de echipamente mai speciale pentru restaurante cu un anumit specific. De exemplu, pentru un restaurant tip fast-food veti avea nevoie de echipamente speciale. De asemenea, veti avea nevoie de o masina de inghetata daca restaurantul dvs. va face inghetata artizanala, sau tigai de paine daca intentionati sa va faceti painea in casa. Asigurati-va ca luati in considerare fiecare aspect al meniului si al aspectului bucatariei pe masura ce faceti lista cu echipamentele necesare.

Cele mai citite articole

Related Posts

Lasa un comentariu