De câți bani ai nevoie pentru a-ți instala o centrală termică? Principalele criterii de selecție

de FluxImobiliar

Investiția într-o centrală termică diferă de la caz la caz. Există o serie de aspecte pe care trebuie să le iei în calcul atunci când te gândești să faci o astfel de achiziție, printre acestea numărându-se dimensiunea efectivă a locuinței pe care vrei să o încălzești folosind centrala sau tipul investiției, mai exact dacă este vorba doar despre înlocuirea unui dispozitiv mai vechi sau despre montarea unei instalații complete, care este, evident, mai costisitoare.

Instalarea unei centrale termice pentru prima oară într-un apartament mediu din România ajunge la circa 8.000 de lei, sumă din care centrala reprezintă efectiv doar 3.000-3.200 de lei, în funcție de model și de caracteristicile de care dispune, potrivit estimărilor Ariston Thermo România, unul dintre principalii jucători din domeniu, activ pe piața locală de mai bine de 20 de ani.

URMĂREȘTE AICI EDIȚIA DIN DECEMBRIE A EMISIUNII IMOEXPERT

„Echipamentele de încălzire alese de către români în ultima perioadă au la bază eficiența energetică și posibilitatea de a face economii la plata utilităților, dar vedem și tot mai mult interes pentru tehnologiile noi, pentru posibilitatea de conectare a echipamentelor prin internet”, a declarat în cadrul emisiunii imoExpert din luna decembrie Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Cele mai citite articole

Potrivit celor mai recente date, mai bine de 50% din totalul vânzărilor de sisteme de încălzire pe gaz sunt generate de înlocuiri, semn clar al maturizării pieței locale. În medie, românii ajung să își înlocuiască centrala termică după 12-14 ani de funcționare, mai târziu față de locuitorii statelor din vestul Europei, spre exemplu, care își schimbă centrala și la 8 ani de la instalare.

Vârsta medie a centralelor termice din România este de 7-8 ani, parcul total de astfel de sisteme intalate la nivel național fiind în creștere. Reprezentanții Ariston Thermo România estimează că numărul total de centrale achiziționate va ajunge în 2019 la aproximativ 2,6 milioane de unități.

The post De câți bani ai nevoie pentru a-ți instala o centrală termică? Principalele criterii de selecție appeared first on ImoExpert.

Cele mai citite articole

Related Posts