În materie de investiții imobiliare, 2020 poate fi cel mai bun an de după criză

de FluxImobiliar

Complexul imobiliar Oradea Plaza a fost dat în folosință în anul 2010

Activele locale – din Capitală, dar și din alte orașe mari – se află nu doar în „vizorul” investitorilor străini, ci și în cel al investitorilor locali.

Potrivit reprezentanților companiei de consultanță Colliers Internațional, 2020 se anunță a fi deosebit de prolific pentru investițiile în active imobiliare, având șanse să fie, la acest capitol, chiar cel mai bun an de după criză. O tendință interesantă constă în potențialul de creștere al achizițiilor cu capital autohton, în condițiile în care acestea au reprezentat, în 2019, aproximativ un sfert din totalul investițiilor imobiliare realizate în România.

„În trecut, România a avut un volum destul de mic de investitori locali pe piața de active imobiliare. Dar odată cu maturizarea graduală a pieței, au prins elan tot mai mulți investitori locali, inclusiv antreprenori români cu business-uri puternice în principalele centre regionale din țară. Numai în ultimii doi ani, tranzacțiile de active imobiliare comerciale care au implicat cumpărători cu capital românesc s-au ridicat la peste 400 de milioane de euro.”

Simina Niculiță, Partner & Head of Retail Agency la Colliers Internațional

 

Investitor local cumpără complex multifuncțional în Oradea

Cea mai recentă tranzacție imobiliară de acest tip ar fi achiziția complexului multifuncțional Oradea Plaza de către investitorul local Lotus Center, din portofoliul dezvoltatorului Portico Investments România. Tranzacția a fost consiliată de Colliers Internațional.

Oradea Plaza este un proiect imobiliar mixt, poziționat în Centrul Civic al orașului, ce dispune de o suprafață închiriabilă de aproximativ 7.900 de metri pătrați, distribuiți egal între birouri de clasa A și spații de retail. La acestea se adaugă 2.400 de metri pătrați de teren liber, pretabil pentru o dezvoltare viitoare. Complexul are în prezent chiriași de retail din domenii diverse, de la servicii bancare sau de telefonie, până la farmacii, cafenele, magazine de fashion și un loc de joacă pentru copii. Dat în funcțiune în 2010 de către investitorul internațional Portico Investments, complexul multifuncțional include prima clădire de birouri de clasa A dezvoltată în centrul orașului Oradea.

Complexul multifuncțional Oradea Plaza include prima clădire de birouri de clasa A dezvoltată în centrul orașului Oradea

Cele mai citite articole

„Interesul pentru achiziția Oradea Plaza a fost semnificativ atât din partea investitorilor internaționali, cât și din partea investitorilor locali. Oradea este un oraș cu o dezvoltare impresionantă în ultimii ani, care a atras sute de milioane de euro din fonduri europene și investiții private. Orașul are un potențial bun de dezvoltare economică și imobiliară.”

Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers International

 

Citește și: 10 predicții pentru piața imobiliară românească în 2020

Tranzacția face parte din strategia Portico Investments de a-și extinde prezența pe piața locală prin achiziția mai multor spații de retail cu chiriaș unic – din Capitală și din alte orașe mari din țară. În urma achiziției Oradea Plaza, grupul de firme cu capital autohton Lotus, care are în portofoliu și centrele comerciale Lotus Retail Park, Oradea Shopping City, Trade Center și Lotus Center, devine cel mai mare jucător imobiliar de pe segmentul de retail din Oradea.

The post În materie de investiții imobiliare, 2020 poate fi cel mai bun an de după criză appeared first on ImoExpert.

Cele mai citite articole

Related Posts