Investiții de peste 200 de milioane de euro în derulare: cinci proiecte de anvergură ale unui dezvoltator autohton – rezidențiale, office și mixte

de FluxImobiliar

Ansamblul mixt One Cotroceni Park va fi construit pe fosta platformă a fabricii Ventilatorul, pe un teren de 5,8 hectare

Activ pe piața locală din anul 2007, dezvoltatorul are un portofoliu de peste 800 de locuințe, finalizate și în construcție, având în plan dezvoltarea altor peste 1.000.

Compania de consultanță în construcții Vitalis Consulting se ocupă în prezent de coordonarea a cinci proiecte imobiliare de anvergură pentru dezvoltatorul autohton One United Properties. Valoarea totală a investițiilor în aceste proiecte este de peste 200 milioane de euro. „Proiectele aflate în dezvoltare au atât destinație de birouri, cât și rezidențială și mixed-use, toate purtând amprenta filosofiei de business a dezvoltatorului: cele mai înalte standarde de calitate în construcții, implementarea practicilor de construcție inovatoare ce se transpun în clădiri eficiente din punct de vedere energetic, conturând un mediu de lucru și viață mai sănătos, sustenabil și prietenos cu mediul înconjurător”, explică reprezentanții Vitalis Consulting.

Proiectele coordonate de Vitalis Consulting vor aduce pe piața locală birouri de peste 100.000 de metri pătrați, precum și aproximativ 500 de unități rezidențiale de lux. Asta în condițiile în care One United Properties are 376 de unități locative finalizate, aproximativ 500 în construcție și alte 1.000 ce urmează a fi dezvoltate în zona centrală și de nord a Bucureștiului.

Citește și: Simbioza office-rezidențial se accentuează: peste 7.000 de apartamente vor fi fost livrate, în 2019, în apropierea unui proiect de birouri. Ar urma încă 10.000!

One Herăstrău Plaza

One Herăstrău Plaza este un proiect rezidențial exclusivist, dezvoltat în partea de nord a Capitalei, mai exact în zona Herăstrău-Aviației. Ansamblul cuprinde 156 de apartmente și se află la numai câteva minute distanță de Lacul Floreasca, parcul Herăstrău și Promenada Shopping Mall.

One Verdi Park

One Verdi Park este un complex imobiliar multifuncțional, ce tocmai a obținut autorizația de construire și urmează a fi dezvoltat în zona Bd. Barbu Văcărescu – o zonă cu perspective importante de dezvoltare. Conceptul proiectului este prevede ridicarea a două turnuri, unul de birouri și unul rezidențial, fiecare clădire de câte 75 de metri înălțime.

Turnul de birouri va avea o suprafață închiriabilă totală de 21.000 de metri pătrați, în vreme ce turnul rezidențial va fi format din 134 de apartamente, distribuite pe P+20. „Acesta din urmă, împreună cu cel mai mare turn de la One Mircea Eliade, vor reprezenta cele mai înalte blocuri de locuințe exclusiviste din București”, punctează reprezentanții Vitalis Consulting.

Lucrările de construcție la Verdi Park vor începe în această toamnă, livrarea fiind estimată pentru trimestrul al patrulea al anului 2021.

One Tower

One Tower este clădirea de birouri parte din ansamblul multifuncțional One Floreasca City, dezvoltat de One United Properties la intersecția bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca. One Tower a obținut din partea US Green Building Council pre-certificarea LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, cea mai bună performanță a unei clădiri în faza de construcție de pe piața românească.

Cele mai citite articole

Clădirea are o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 24.000 de metri pătrați, beneficiind de o suprafaţă de 1.400 de metri pătrați pe etaj. Printre beneficiile oferite chiriaşilor se numără și 460 de locuri de parcare şi facilităţi pentru transport alternativ, atât pentru transport în comun, cât și individual. Clădirea va fi dotată şi cu staţii de încărcare pentru maşini electrice, dar şi cu o parcare numeroasă pentru biciclete, vestiare şi duşuri.

One Peninsula

One Peninsula este un cartier de lux, ce urmează a fi dezvoltat pe malul Lacului Floreasca, în proximitatea centrului de birouri din zona Barbu Văcărescu-Floreasca. Dezvoltat pe un teren de peste 25.000 de metri pătrați, cu deschidere la către lacul Floreasca, ansamblul va fi compus din apartamente și vile ce vor dispune de dotări și facilități de ultimă generație.

One Cotroceni Park

One Cotroceni Park este un alt ansamblu multifuncțional, ce cuprinde atât spații office și de retail, cât și o componentă rezidențială. Proiectul va cuprinde nouă blocuri cu circa 800 de apartamente şi birouri cu o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 80.000 metri pătraţi, spaţiile de la parterul clădirilor fiind alocate într-o proporţie semnificativă zonei de retail.

Păstrând viziunea eco a dezvoltatorului, One Cotroceni Park va fi certificat LEED (țintind spre nivelul LEED PLATINUM) și WELL, cu accent pe ameliorarea sănătății și a bunăstării angajatului prin calitatea mediului de lucru.

Citește și: Începe construcția unui ansamblu imobiliar mixt pe fosta platformă Ventilatorul. Vizavi va fi stația de metrou Academia Militară

Despre One United Properties și Vitalis Consulting:
One United Properties este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, office și mixte din București. Înființată în 2007 de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, One United Properties este cunoscută pentru dezvoltări emblematice cum ar fi One Floreasca City, One Herăstrău Park, One Charles de Gaulle sau One Herăstrău Plaza.

Începând cu 2017, împreună cu Ionuț Dumitrescu, a fost înființată divizia de birouri, care are astăzi un portofoliu existent de 35.000 de metri pătrați (business park-ul One North Gate și clădirea One Victoriei Center) și birouri în dezvoltare de 150.000 de metri pătrați (One Tower, parte din One Floreasca City, One Cotroceni Park și One Verdi Park). Toate clădirile dezvoltate dețin certificări superioare de sustenabilitate și eficiență energetică, compania fiind de altfel premiată la numeroase gale și conferințe din domeniu.

În 2018 One United Properties și-a început colaborarea cu Vitalis Consulting, una dintre cele mai importante companii de consultanță în construcții din România. Vitalis Consulting are o experiență vastă, de peste 13 ani, în coordonarea proiectelor de construcții, atât în România, cât și în străinătate, având în portofoliu peste 40 de proiecte de birouri finalizate sau în proces de construcție (în București și în centre regionale regionale precum Iași, Timișoara, Cluj, Craiova) și aproximativ 30 de proiecte rezidențiale dezvoltate la nivel național.

The post Investiții de peste 200 de milioane de euro în derulare: cinci proiecte de anvergură ale unui dezvoltator autohton – rezidențiale, office și mixte appeared first on ImoExpert.

Cele mai citite articole

Related Posts