La ce temperatură trebuie să vină apa caldă în calorifere?

de FluxImobiliar
0 comentariu

Între apa caldă care ajunge la robinet și cea care circulă prin caloriferele din apartamentele bucureștenilor există diferențe de temperatură. Furnizorul în regim centralizat trebuie să se asigure că apa caldă de consum are, la punctul de delimitare a instalațiilor, o temperatură cuprinsă între 55 și 60 de grade Celsius. În cazul agentului termic, lucrurile stau cu totul diferit.

„Observ că este o necunoaștere cvasigenerală a contractului de furnizare. Una se discută despre apa caldă menajeră care trebuie să fie la consumatori și alta este agentul termic din calorifere. Trebuie să știm că acel agent termic este legat de o grilă, o diagramă de reglaj, în funcție de temperatura medie exterioară. Nu e trecut în contract efectiv – trebuie să aibă 55 de grade. Nu. Este o anexă la contract, și 90% nu au anexa aceasta, trebuie să o solicite”, a declarat Mihai Mereuță, președintele Ligii Asociațiilor de Proprietari Habitat, invitat la ediția din decembrie a emisiunii imoExpert, în cadrul căreia s-a discutat despre situația actuală a sistemului centralizat de termoficare și despre alternativele pe care le au românii. Dezbaterea integrală poate fi URMĂRITĂ AICI.

„Omul trebuie să se gândească – măi, sunt -2 grade, atunci ar trebui să am 53 de grade agentul termic. Sunt -15 grade, atunci ar trebui să aibă 59,5 grade. Această diagramă de reglaj e mai complexă, ține și cont de viteza vântului. Asta (n.r. este valabil) la 4 m/s”, a mai explicat el.

Furnizorul de energie termică al Capitalei, RADET, a dat recent faliment locul său fiind luat, din decembrie, de Termoenergetica. Circa 8.200 de blocuri și 320 de imobile în care trăiesc peste 1,2 milioane de locuitori și 4.900 de instituții, obiective sociale și agenți economici depind de energia termică furnizată de noua companie.

Sistemul centralizat de termoficare din București cuprinde 954 de km de conducte de rețele termice primare și 2.963 de km de conducte de rețele termice secundare.

The post La ce temperatură trebuie să vină apa caldă în calorifere? appeared first on ImoExpert.

Related Posts

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!