3 modalitati de a investi in propria persoana

de FluxImobiliar

Calatoria catre cea mai buna a versiune a ta este o calatorie care nu se sfarseste niciodata: nu intamplator se spune ca omul, cat traieste, invata. Ne permitem sa completam aceste cuvinte astfel: omul, cat traieste, invata, se descopera si redescopera, traieste experiente care schimba ceva inlauntrul lui si care contribuie semnificativ la evolutia sa. Mai mult decat atat, omul gaseste (sau ar trebui sa gaseasca!) echilibrul esential intre blandetea cu sine insusi si nevoia de autoactualizare.

            Totodata, aceasta calatorie, care, nu de putine ori, este insotita de provocari si de misiuni ce trebuie indeplinite pentru a trece la urmatorul nivel, presupune investitii permanente. Si nu, nu ne referim la investitiile financiare (desi, trebuie sa recunoastem, si resursele necesare invatarii implica anumite costuri), ci la investitiile in propria persoana.

            Daca si tu iti doresti sa devii, cu fiecare zi, o versiune mai buna a ta, te invitam sa descoperi in randurile urmatoare 3 modalitati de a investi in propria persoana.

         Citeste

            Citeste carti, reviste cu prestigiu, articole online care provin din surse credibile si cu autoritate in domeniul lor, dictionare de specialitate care te ajuta sa-ti extinzi universul lingvistic. Citeste orice simti ca te imbogateste pe plan interior: o idee, un gand, o informatie pe care nu o stiai si care te-a impresionat, un sfat de viata, o perspectiva asupra lumii – iata doar cateva dintre lucrurile cu care poti deveni mai bogat(a) la finalul lecturii si care, mai mult decat atat, te pot ajuta sa te intelegi mai bine, precum si sa intelegi mecanismele lumii in care traim.

            Totodata, te incurajam sa citesti resurse din domenii cat mai variate, astfel incat sa-ti actualizezi permanent cultura generala. Fireste ca nu este obligatoriu sa te intereseze absolut toate domeniile posibile (ceea ce, realist vorbind, este imposibil), insa te poti avanta si catre lecturi ce ti se par, intr-un anumit punct, adevarate provocari. De pilda, daca te intereseaza psihologia, dar cartile din aceasta sfera ti s-au parut pana acum prea complicate, nu le evita la nesfarsit. Asuma-ti, in sfarsit, aceasta provocare si incepe cu pasi marunti: cu lecturi accesibile.

         Investeste in pasiunea ta

Cele mai citite articole

            Daca ai o pasiune care simti ca te face fericit, ca te relaxeaza si ca te ajuta sa privesti lumea si sa te privesti pe tine insuti (insati) cu mai multa claritate, investeste, pe cat poti, in ea: in primul rand, timp – resursa limitata de care ne plangem cu totii, mai mult sau mai putin, intr-un anumit punct al vietii noastre.

            Stim, ritmul vietii de zi cu zi este adesea alert si te poate face sa simti ca este o misiune imposibila ca, printre numeroasele task-uri personale si profesionale, sa gasesti o portita pentru pasiunea ta. Exista doua lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare: in primul rand, este vorba despre prioritati si despre prioritizare, iar in al doilea rand, s-ar putea ca, in realitate, sa dispui de mai mult timp decat ai crede si pe care l-ai putea valorifica – de exemplu, minutele (sau orele…) in care scrollezi fara un tel anume.

            S-ar putea sa observi o schimbare dupa doar cateva saptamani in care incepi sa investesti in pasiunea ta (fie ca e vorba despre scris, muzica, proiecte DYI), chiar si doar cateva minute in fiecare zi.

Invata mereu ceva nou

            Ti-ai dorit intotdeauna sa faci colaje, dar, din diverse motive, nu ti-ai atins niciodata obiectivul? Ti-ai tot propus sa te apuci de un nou sport, dar ai amanat acest plan? Ti-ar placea sa inveti o limba straina nu tocmai populara, insa crezi ca nu ai aptitudinile necesare unui proces de invatare atat de stufos?

            Ce-ar fi sa indraznesti sa iesi, in sfarsit, din zona de confort, din zona pe care o creezi singur(a) si pe care o hranesti cu temeri, cu ganduri de neincredere in tine si in calitatile tale, cu pretexte de tipul e prea tarziu/nu am suficient timp si pentru asta? Daca ai vointa, niciodata nu e prea tarziu sa inveti un lucru nou, chiar daca ti se pare, initial, ceva prea complicat sau, poate, atipic.

            Nu uita ca, pentru a te apropia, cu fiecare zi, de cea mai buna versiune a ta, este esential sa-ti dai timp sa cresti.

Cele mai citite articole

Related Posts