Cadou de casă nouă: 5 idei originale

de FluxImobiliar
0 comentariu

Prietenii tăi s-au mutat în casă nouă, și tocmai te-au invitat la petrecerea de inaugurare, care e peste câteva zile. Te bucuri că te-au inclus în cercul restrâns al celor care au acest privilegiu, dar ești puțin îngrijorat pentru că nu ai nici o idee despre ce cadou să le faci. Știm cât de dificil poate fi să alegi cadoul potrivit, mai ales când nu te pricepi foarte bine, așa că ne-am gândit să te ajutăm cu câteva sugestii inspirate.

Un aparat electrocasnic

Electrocasnicele sunt cadouri perfecte pentru cineva care abia s-a mutat în casă nouă, fiind vorba de obiecte utile, de care gazdele se vor folosi cu plăcere. Cele mai potrivite sunt electrocasnicele de dimensiuni mici sau medii cum ar fi un cuptor cu microunde, o mașină de tocat electrică, un robot de bucătărie, sau un storcător de fructe. De asemenea un espressor sau un toaster sunt cadouri la fel de potrivite pentru o petrecere de casă nouă.

Decorațiuni interioare

Un obiect decorativ își va găsi cu siguranță locul în casa prietenilor tăi, însă trebuie să ții cont de câteva lucruri atunci când îl alegi. În primul rând, trebuie să cunoști gusturile gazdelor și să alegi ceva care știi că le va plăcea. Apoi, e bine să știi câte ceva și despre felul în care și-au amenajat locuința, pentru ca obiectul decorativ să se potrivească perfect cu stilul acesteia. Nu trebuie neapărat să cauți ceva foarte scump, ci doar de bun gust, pentru a nu risca să te faci de râs cu un kitsch pe care nimeni nu l-ar ține în casă. Poate fi o statuetă, un ceas de perete, o pendulă, un suport pentru lumânări sau un tablou, iar lista poate continua.

Obiecte utile

Cadourile din această categorie sunt cele mai frecvent oferite la o petrecere de casă nouă, pentru că există un fel de tradiție care cere să le dai gazdelor un lucru de care să se poată folosi. Dacă în alte ocazii poate părea un cadou nepotrivit, de această dată poți să dăruiești fără nici o reținere un set de vase e gătit, obiecte de veselă sau un set de tacâmuri. De asemenea, sunt foarte potrivite pentru o astfel de ocazie și lenjeriile de pat, seturile de prosoape, cuverturile, pilotele sau seturile de perne.

O băutură fină

Dacă știi că prietenii tăi au tot ce le trebuie în noua lor casă, poți să le oferi o sticlă cu o băutură fină, pe care să  o savureze în intimitatea căminului. Trebuie să ții cont de gusturile gazdelor și să cauți ceva care știi precis că le va face plăcere. În funcție de aceste preferințe, poți cumpăra o șampanie de calitate, un vin vechi, o sticlă de whisky sau de coniac îndelung maturat, sau o băutură exotică. De preferat este ca acestea să fie ambalate în cutiile lor originale pentru a face o mai bună impresie. Excepție face vinul vechi, în cazul căruia sticla prăfuită și purtând patina timpului spune totul despre calitatea licorii.

Obiecte pentru curte și grădină

Dacă prietenii tăi s-au mutat la casă și au la dispoziție o curte și o grădină, nu e deloc deplasat să le oferi un cadou destinat acestor spații. Un hamac sau un balansoar, o umbrelă pentru terasă sau o piscină gonflabilă sunt cadouri care le vor face întotdeauna plăcere. De asemenea, dacă sunt pasionați de grădinărit, se vor bucura dacă le vei oferi unelte pentru această activitate sau un ghiveci cu o plantă de exterior. De asemenea, și mobilierul de grădină este o soluție inspirată pentru un cadou de casă nouă.

Sperăm că am reușit să te ajutăm să faci o alegere inspirată sau, cel puțin să îți oferim o idee despre cadoul cel mai potrivit pentru prietenii tăi.

Related Posts

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!