Cum sa gestionezi finantele in familie

de FluxImobiliar

Aflati cum sa gestionati banii acasa si sa mentineti finante bune in cuplu, precum si sa planificati viitorul.

Banii pot fi o sursa de ingrijorare atunci cand esti singur, dar este posibil sa provoace mai mult stres atunci cand esti intr-o relatie. A se certa in situatii legate de finante in cuplu este ceva care se intampla multor oameni si care nu este neaparat tratat cu atentia pe care o merita. 

Desi este nevoie de ceva timp, sa fii deschis cu persoana iubita in acest sens si sa lucrezi impreuna pentru a dezvolta un sistem bun de gestionare a ambilor bani, iti va oferi o liniste financiara semnificativa si doar iti va consolida relatia.

Gestionarea finantelor intr-o relatie de cuplu sau intr-o familie poate fi o provocare, dar este esentiala pentru mentinerea unei stabilitati financiare si a armoniei in viata voastra de zi cu zi. De la planificarea bugetului la economisirea si luarea deciziilor financiare importante, exista multe aspecte de luat in considerare. 123matrimoniale.ro, un site specializat in consiliere si sprijin pentru cupluri, iti ofera cateva sfaturi valoroase pentru a gestiona finantele in familie.

Cum sa gestionezi finantele in cuplu?

Trebuie sa incepeti cu faptul ca nu exista o formula specifica pentru gestionarea finantelor in cuplu , deoarece toate relatiile sunt diferite. Unele cupluri, de exemplu, isi combina conturile si bugetul familiei, amestecand banii pe care ii castiga cu venituri si chiar adaugand bani din fondurile lor de pensii. In timp ce altii prefera sa gestioneze banii separat.

Exista acele relatii in care chiar isi unesc capacitatea de imprumut si obtin impreuna un imprumut. De asemenea, este posibil sa gasiti cupluri care isi creeaza un cont comun pentru a efectua plati fixe pe gospodarie. In timp ce, pe de alta parte, in unele relatii oamenii isi pastreaza fondurile private si evita sa fie transparenti sau sa-si impartaseasca situatia financiara.

Intr-un domeniu la fel de divers precum relatiile si cheltuielile in cuplu, gasirea metodei potrivite de a gestiona finantele cu o alta persoana presupune ca ambele parti sa fie pe aceeasi pagina. Prin urmare, acordati atentie acestor sfaturi.

Verificati starea datoriilor

Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru a gestiona banii cu partenerul tau este sa fii cat mai deschis si sincer posibil cu privire la starea finantelor tale. Este esential sa discutati cu celalalt despre datoriile, imprumuturile, istoricul de creditare, obiceiurile de cheltuieli si obiectivele financiare, printre alte aspecte financiare. 

Cele mai citite articole

Cum va gestionati finantele? Cat de mult castigi? Cat datorezi? Care este valoarea cheltuielilor tale fixe lunare? Ai salvat? Sunt intrebari la care trebuie raspuns pentru a realiza un plan financiar care sa se adapteze la realitatile actuale si la planurile de viata pe care le au in cuplu.

Definiti obiectivele financiare

A vorbi despre datorii cu o alta persoana nu este niciodata un subiect placut, cu toate acestea, gestionarea finantelor cu partenerul dvs. va permite sa atingeti subiecte mai placute, cum ar fi stabilirea de obiective impreuna. 

Cea mai buna modalitate de a mentine eforturile ambilor in aceeasi directie este sa va concentrati asupra obiectivelor comune. Fie ca sunt pe termen scurt, mediu sau lung, avand obiective financiare in relatie, cum ar fi cumpararea unei case sau calatoria in alta tara, nu numai ca le permite sa vorbeasca despre ceea ce isi doresc in viitor, dar ii ajuta si sa se organizeze pentru a lucra pentru ei.

Stabiliti un buget familial

A decide cat de mult va cheltui fiecare dintre voi in fiecare saptamana nu numai ca va poate ajuta sa tineti pasul cu economiile si cu orice plan de viata pe care il aveti in cuplu, dar poate preveni si disputele legate de bani. 

In mod ideal, odata ce stiu cat castiga si cheltuielile totale in cuplu, desemneaza sume specifice pentru fiecare dintre articolele din bugetul lor. Apoi urmariti pentru a vedea daca totul merge conform planului.

Impartiti-va responsabilitatile financiare

O alta modalitate de a asigura armonia in finante ca cuplu este impartirea responsabilitatilor. Cine este responsabil pentru plata chiriei? Si daca o impart, cat plateste fiecare? Cat ar trebui sa plateasca pentru servicii? A fi clar cine plateste pentru diferitele articole de cheltuieli lunare ajuta la stabilirea unei relatii care este perceputa ca fiind egala si nimeni nu crede ca celalalt profita.

Odata ce stiti cum sa gestionati finantele in cuplu, este usor sa lasati lucrurile sa mearga pe pilot automat si sa mergeti mai departe. Dar, pe masura ce lucrurile se schimba, cheltuielile, veniturile si obiectivele ar putea trebui sa se ajusteze. De aceea este important sa vorbiti in mod regulat despre bani, astfel incat amandoi sa va asigurati ca planul dumneavoastra financiar este inca in vigoare si echitabil. 

Amintiti-va ca traiesc un proces impreuna si ca amandoi invata. Cu o buna comunicare si planificare in cuplu, puteti mentine armonia in relatia voastra si in viata financiara, ceea ce va va permite chiar sa economisiti si sa investiti impreuna in timp ce va ganditi la viitor.

Cele mai citite articole

Related Posts