Cat de importante sunt serviciile de internet in contextul actual?

de FluxImobiliar

In prezent, tot mai multe persoane constata ca nevoia pentru internet a crescut semnificativ de mult. Perioada pandemica a fost un urias si un puternic declansator al constientizarii nevoii de mediul online, moment in care majoritatea activitatilor s-au desfasurat de la distanta prin intermediul aplicatiilor online si al retelelor de socializare.

Copiii au petrecut multa vreme studiind de acasa, cu ajutorul lectiilor predate de profesori in mediul online, multe locuri de munca si-au orientat activitatea catre telemunca, un concept care, desi era cunoscut, s-a inradacinat si mai tare in uzul zilnic. 

Dupa aceasta constientizare a posibilitatii nemarginite pe care o ofera internetul, oamenii au inceput sa fie tot mai mult in cautarea joburilor care se desfasoara in regim remote, de la domiciliul lor, avand astfel posibilitatea de a petrece mai mult timp cu familia si de a-si desfasura activitatea dintr-un mediu confortabil. Lipsa navetei pe care trebuiau sa o faca in fiecare dimineata s-a dovedit a fi eficienta, in castigarea unui timp suplimentar pentru desfasurarea altor activitati.

Pentru o conexiune buna la internet, dar si pentru o viteza la un grad mai ridicat, se poate opta pentru companiile care ofera pachete de servicii internet generoase.

La ce se pot astepta oamenii in momentul achizitionarii unui pachet de servicii de internet?

Optarea pentru internet prin fir

Cele mai citite articole

Pentru a se alege cea mai buna varianta, este foarte importanta parerea specialistilor cu ajutorul carora se poate stabili care optiune este bine aleasa in functie de zona in care locuieste respectivul client. Zona in care se doreste obtinerea internetului prin fir este definitorie, pentru ca s-au dezvoltat mai multe variante de tehnologii care sa se potriveasca, printre care se numara:

  • FTTH (Fiber to the home), care are capacitatea de a oferi cea mai mare viteza la internet, pana la 940 Mbps;
  • FTTB, care are capacitatea de a oferi o viteza de download de pana la 100 Mbps, dar si o stabilitate destul de ridicata atunci cand dispozitivele electronice care se conecteaza prin Wi-Fi sunt la o distanta mica de router;
  • VDSL (Very high bitrate Digital Subscriber Line), care are capacitatea de a accesa continutul online in momentul in care fibra optica nu ofera randamentul dorit. Viteza poate sa atinga 100 Mbps si este mai mult de potrivita pentru desfasurarea activitatilor zilnice care necesita o conexiune stabila la internet;
  • ADSL (Asymmnetric Digital Subscriber Line), care are capacitatea de a oferi o viteza de download de 20 Mbps, potrivita pentru vizionarea continutului din mediul online, indiferent de locul in care se afla locuinta respectivului client.

Optarea pentru internet la priza

Internetul la priza a fost si ramane una dintre cele mai sigure metode de a avea o conexiune stabila, fara ca nimeni sa fie nevoit sa aiba multe fire in casa, lucru care deranjeaza de multe ori din punct de vedere vizual. 

Persoanele care sunt in Bucuresti au posibilitatea de a opta pentru un pachet complet care sa cuprinda servicii de internet si televiziune in Bucuresti. Acesta este de mai multe feluri: internet si televiziune prin fir, internet prin fir si televiziune prin satelit, internet la priza si televiziune prin satelit, internet la priza si televiziune prin fir.

Prin urmare, oricine isi doreste sa beneficieze de servicii calitative atat de internet, cat si de televiziune, poate opta pentru un pachet avantajos, care sa se potriveasca cerintelor si preferintelor fiecarui client.

Cele mai citite articole

Related Posts