Cinci motive să închiriezi o casă în Brașov

de FluxImobiliar

Uneori simțim că avem nevoie de o schimbare în viața noastră, iar această schimbare poate fi alegerea unei noi locuințe, într-un alt oraș. Dacă îți dorești să te muți într-o zonă mai bună a țării, aproape de natură, cu oportunități de business prospere, s-ar putea ca Brașovul să fie exact ceea ce ai nevoie. În plus, acest oraș oferă mult mai multe beneficii, așa că iată alte câteva motive pentru care ai putea închiria o casă în Brașov.

Te bucuri de aerul curat

Dacă vrei să te bucuri de aerul proaspăt de munte, poți să îți închiriezi un apartament în Brașov, pentru că în această regiune nivelul de poluare este mult mai scăzut. Fiind un oraș situat aproape de munte și de pădure, Brașovul este una dintre cele mai curate localități din România, iar aerul are o calitate ridicată în această zonă, mai ales în cartierele Răcădău și Noua.

O mulțime de spații verzi

Brașovul este destinația perfectă pentru cei care își doresc să facă sport sau să se bucure de plimbări lungi în aer liber, pentru că orașul dispune de o mulțime de spații verzi și de locuri de recreere, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Spre exemplu, Parcul Tractorul sau Parcul Trandafirilor din Răcădău sunt destinațiile ideale pentru tinerii care vor să facă jogging, să se plimbe cu rolele sau bicicletele sau să joace badminton. De asemenea, zona de agrement de sub Tâmpa este locul perfect pentru familiile cu copii.

Pe lângă parcurile și zonele de agrement, Brașovul este situat aproape de pădure, așa că poți folosi transportul în comun pentru a ajunge rapid în locuri precum Poiana Brașov sau Pietrele lui Solomon. Te poți bucura oricând te plimbări în natură, poți admira peisaje impresionante în orice anotimp și poți practica diferite sporturi montane, pentru că orașul dispune de numeroase trasee special amenajate pentru cei pasionați de aventură.

Atracțiile turistice din zonă

Cele mai citite articole

Chiar dacă este un oraș mult mai liniștit decât Capitala, și Brașovul este vestit pentru atracțiile sale turistice. Dacă nu vrei să îți petreci weekendurile stând acasă, poți merge să vizitezi Castelul Bran, Biserica Neagră sau Poiana Brașov. Deși centrul orașului nu este foarte mare, acesta este plin de restaurante, cafenele și monumente istorice, iar în această zonă se organizează frecvent diferite evenimente culturale. De asemenea, printre clădirile importante pe care le poți vizita în Piața Sfatului se numără Casa Negustorilor, Casa Mureșenilor, Casa Sfatului și Casa Filstich Plecker. Așa că înainte de a explora atracțiile turistice din afara Brașovului, poți să faci prima dată un popas în centrul vechi pentru a te bucura de cultura acestei zone.

Iar dacă vrei să admiri orașul Brașovul de la înălțime, poți urca pe muntele Tâmpa, de unde te poți bucura de peisajele naturale deosebite. Aici se poate ajunge extrem de ușor cu telecabina, iar pe parcursul drumului poți descoperi o imagine de ansamblu asupra orașului. În plus, de pe muntele Tâmpa poți să vezi îndeaproape celebra emblemă a orașului Brașov.

Potențialul economic în creștere

Datorită poziției geografice, Brașovul reprezintă un loc propice dezvoltării economice.  Tot mai mulți investitori au luat în calcul acest avantaj, iar în ultimii ani, în Brașov s-au deschis din ce în ce mai multe afaceri, mai ales în domeniul IT, auto, inginerie și finanțe-bănci. În plus, Brașovul este cel mai vizitat oraș din țară, așa că afacerile din domeniul turismului sunt într-o continuă dezvoltare. Totodată, piața de muncă din Brașov este una destul de variată, așa că este ușor să găsești un job potrivit așteptărilor tale.

Curățenia

Un alt aspect care te-ar putea determina să te muți în Brașov este curățenia, pentru că această localitate se află în top 3 cele mai curate orașe din România. Localnicii sunt extrem de gospodari și au grijă se mențină curățenia și în spațiile publice.

Dacă îți dorești să te relaxezi departe de agitația din Capitală și vrei să te bucuri de aer proaspăt zi de zi, poți căuta câteva case de închiriat în Brașov. Poți alege o locuință aproape de pădure, pentru a fi aproape de natură, sau poți alege o casă în centrul orașului, astfel încât să fii aproape de toate atracțiile turistice, dar și de barurile și restaurantele din zonă. 

Cele mai citite articole

Related Posts