Cat trebuie sa platesc pentru infiintarea unei firme si pot sa o fac online?

de FluxImobiliar

Administrarea unui business nu este o treaba usoara, indiferent ca este un business mic, de familie sau unul in care te bazezi pe zeci sau sute de angajati.

Preturile variaza de la 200 la 500 lei in functie de tipul de firma PFA SRL etc ales.

Primul pas catre administrarea cu succes a unei afaceri este unul clar, prin care trebuie sa treaca absolut orice antreprenor: infiintarea unei firme. Procesul prin care ia nastere o firma nu este tocmai usor, chiar daca in ultimii ani s-a dezvoltat din ce in ce mai mult conceptul de infiintare firma online. Acest proces implica o informare atenta, o multime de acte si uneori nervi de fier.

Sunt diferite tipuri de firme pentru care se poate alege in functie de tipul de afacere dorit si de modul in care aceasta se deruleaza. Se poate alege infiintare PFA ( Persoana fizica autorizata), infiintare II ( intreprindere individuala ),a unei IF ( intreprindere familiala),  infiintare SRL ( societate cu raspundere limitata ), infiintare  SRL-D ( societate cu raspundere limitata administrata de un debutant), a unei SA ( Societate pe actiuni ) sau ONG-urilor ( Organizatii non profit), asociatiilor  si fundatiilor.

Cel mai populare firme sunt PFA-urile si SRL-urile, deoarece ofera cea mai mare flexibilitate si pot fi infiintate de absolut oricine.

De ce sa vrei sa infiintezi o firma?

In primul rand, pentru ca este una dintre cele mai intalnite variante prin care poti sa dobandesti libertate financiara, cat sa iti si dezvolti o cariera neingradita de limite de orice fel. De asemenea, o infiintare firma iti permite sa aduci un plus de valoare pentru societatea in care traiesti, platind taxe catre stat si angajand oameni.

Ce opțiuni sunt pentru infiintare firma online?

Cele mai citite articole

Indiferent ca vrei sa infiintezi un SRL, un PFA sau o alta entitate juridica, ai doua optiuni prin care iti poti duce la bun sfarsit misiunea:

  1. Contactezi o firma de consultanta care te ajuta in relationarea cu statul. Este o optiunea usoara, in care ai mereu alaturi de tine pe cineva care sa te indrume si sa preia actiunile de depunere si de ridicare a actelor de la ONRC. Practic, poti sa  beneficiezi de un proces de infiintare SRL online, in care tot ceea ce trebuie sa faci este sa completezi un formular, sa transmiti copii dupa documentele solicitate de reprezentantii firmei de consultanta.
  1. Te ocupi singur de intocmirea pas cu pas, ajutat de prezent ghid infiintare firma. Este o varianta mai putin costisitoare, din punct de vedere financiar, insa mult mai dificila si mai de durata.

Your Consult ofera un serviciu complet clienților

Nu este necesar să te deplasezi, transmiterea documentelor va fi prin email. Se începe cu intocmirea documentelor imediat ce se transmit actele. Ti se explica transparent totul inca de la început, pentru a-ți începe activitatea fără surprize si cu toate detaliile insusite.

Fără să te deplasezi la Registrul Comerțului

Înființează rapid o firmă în România indiferent de zona sau țara în care te afli. Vei avea în doar in câteva zile documentele firmei înființate.

Fără deplasări. În principiu, doar cu un apel îți poți deschide firma.

Pentru a constitui dosarul de infiintare al unei firme este important sa obtineti urmatoarele documente:

  • copie CI sau pasaport al asociatilor;
  • copie CI sau pasaport al administratorului/ilor;
  • copie de pe Contractul Spatiu al imobilului sau al spatiului comercial care va fi sediul social al firmei (cu datele personale ale proprietarilor);
  • alte documente importante in functie de tipul societatii comerciale.

Cele mai citite articole

Related Posts