Ce este fatada ventilata si ce avantaje aduce cladirilor?

de FluxImobiliar

Pentru a mentine un confort termic optim in interiorul locuintei si, astfel, pentru a preveni primirea unor facturi prea mari, in conditiile actuale de crestere a preturilor, oamenii aleg sa isi izoleze locuintele. Aceasta este, de fapt, termoizolatia.

Un tip de termoizolatie care se realizeaza la nivelul fatadelor cladirilor si care permite realizarea unui design modern al acestora este reprezentat de fatade ventilate. Acestea sunt una dintre cele mai recente tehnologii dezvoltate pentru izolarea cladirilor, care au atat rol functional, cat si estetic. 

Ce este si cum functioneaza fatada ventilata? 

Exista doua mari sisteme de termoizolatii: sistemul umed si sistemul uscat. Sistemul umed este, de fapt, termoizolatia clasica, in care straturile peretilor si termoizolatia exteriora sunt lipite intre ele, peste care se lipeste si tencuiala exterioara. 

In schimb, sistemul uscat este reprezentat de fatadele ventilate, un tip de izolatie pentru care nu se folosesc adezivi si mortare, ci diferite tipuri de suruburi de care se vor prinde elementele termoizolatiei si elementele fatadei. 

Cele mai citite articole

Principala caracteristica a acestui tip de termoizolatie este prezenta unei lame de aer ventilata natural. Aceasta are rolul de a regla presiunea vaporilor dintre exterior si sistemul de izolare, care previne aparitia condensului.

De asemenea, fiind un sistem modern – care a fost reglementat abia in anul 2013, in Romania – fatadele ventilate ofera o protectie ridicata impotriva umezelii, a focului si are o rezistenta mare la socuri si seisme. 

De ce merita aleasa o astfel de termoizolatie? 

Dupa cum se poate observa, avantajele pe care le ofera fatadele ventilate cladirilor sunt unele foarte importante, iar faptul ca permite realizarea unui design exterior modern contribuie la motivele pentru care oamenii ar trebui sa aleaga acest tip de termoizolatie. 

In plus, cei care au terase pot monta si pergole retractabile, moderne, care sa se potriveasca perfect cu aspectul estetic al cladirii. Flexibilitatea oferita de aceste pergole, care pot fi inchise sau deschis in functie de vremea de afara, este un atu demn de luat in considerare. 

Prin urmare, atat cladirile noi, cat si cele mai vechi, printr-un proces complet de renovare, pot beneficia de o termoizolatie moderna si eficienta, care le vor oferi un design atragator. 

Cele mai citite articole

Related Posts