5 idei ingenioase pentru amenajarea locuinței cu marmură

de FluxImobiliar

De cele mai multe ori, alegerea materialelor potrivite pentru amenajarea locuinței nu este una destul de ușoară. Avem la dispoziție o mulțime de variante de produse, modelele, culori și avem acces la foarte multe informații, astfel încât uneori suntem copleșiți și nu știm exact pe ce idee să mergem mai departe în procesul de amenajare.

Dacă și tu ești într-o astfel de situație, trebuie să știi că există o modalitate prin care locuința ta poate căpăta un aspect nou și, în plus, va rămâne mereu în pas cu noile tendințe. Drept urmare, dacă îți îndrepți atenția către piatra naturală, vei observa în timp că ai făcut cea mai bună alegere. Și pentru că vorbeam despre tendințe, specialiștii recomandă marmura. Datorită calităților inedite, aceasta este preferată pentru amenajarea locuințelor de foarte mulți ani și există o mulțime de moduri în care o poți folosi pentru decorarea casei tale, de la accente ușoare, la mobilier pentru baie și bucătărie sau pardoseli. Iată 5 idei ingenioase prin care poți folosi această piatră naturală în casa ta:

Pardoseală din marmură – confort și eleganță

Datorită aspectului neted, marmura este foarte des utilizată ca pardoseală. Aceasta poate oferi atât un aspect clasic, cât și modern locuinței tale. Este folosită cu precădere în baie și bucătărie, însă, datorită aspectului inedit, poate fi utilizată inclusiv pentru holuri sau living. 

Șemineu din marmură – un alt mod de relaxare

Dacă locuiești la casă și nu ai deja un șemineu, gândește-te cât de frumos ar arăta camera de zi dacă ai amplasa unul din marmură. Accesorizează-l cu un covor moale și joacă-te cu sursele de lumină, astfel încât să creezi o atmosferă romantică și relaxantă. 

Cabină de duș din marmură – o alegere ideală

Cele mai citite articole

Baia trebuie să fie locul în care te relaxezi după o zi lungă și acest lucru înseamnă că spațiul trebuie amenajat în așa fel încât să te simți cu adevărat confortabil. Dacă lași marmura să-ți fie sursă de inspirație în amenajarea acestei încăperi, trebuie să știi că faci o alegere mai mult decât corectă.

Blatul din baie – rezistență și durabilitate

De cele mai mult ori, când vine vorba de marmură te gândești că o poți folosi pentru pardoseală, pentru un perete accent din baie sau pentru cadă, însă trebuie să știi că această piatră naturală se potrivește de minune inclusiv pentru blatul și chiuveta din baie. Fiind foarte rezistentă și impermeabilă, marmura este tot mai utilizată în astfel de amenajări. 

Obiecte de accent – pentru un plus de personalitate

Atunci când vine vorba de obiecte de accent, ne referim în mod evident la decorațiuni. Iar aici, trebuie să știi că designerii de interior apreciază combinația dintre marmură și lemn. Drept urmare, poți folosi obiecte de decor, precum vaze, ghivece, statuete confecționate din aceste două materiale. Aspectul camerei se va schimba radical dacă adaugi și câteva plante verzi. 

Așadar, există numeroase modalități prin care poți include marmura în locuința ta. Fiind o piatră versatilă, o poți găsi în diferite nuanțe, însă cea mai apreciată este cea albă. Mult mai scumpă față de celelalte modele, marmura albă poate oferi casei tale o strălucire deosebită. 

Sursă foto: Canva

Cele mai citite articole

Related Posts