Ce preferi, un apartament in bloc nou sau casa noua cu gradina?

de FluxImobiliar

Casele sunt confortabile, spatioase si ofera mai multa intimitateCopiază HTML Copiază textul

Dacă dispui de un buget care sa se preteze fie unei case, fie unui apartament, dar nu te-ai decis ce alegere sa faci, acesta este un articol pentru tine.

Inainte de toate, este important de stiut ca pentru fiecare dintre aceste variante exista avantaje si dezavantaje, dar cea mai buna optiune tine de fiecare persoana in parte, nefiind un raspuns general valabil pentru toata lumea. In functie de stilul de viata, de necesitatile si de numarul membrilor familiei, se va opta pentru un apartament intr-un bloc nou sau o casa de vanzare spatioasa, dotata cu gradina.

Daca in ultimul timp ti-ai indreptat atentia catre o casa de vanzare mai mult decat catre orice alta optiune, poate fi un semn ca acesta este tipul de locuinta perfect pentru tine. Vestea buna este ca ai de unde sa alegi casa perfecta pentru tine, avand in vedere ca in Bucuresti exista optiuni demne de luat in calcul.

Proprietarii de case noi sunt mai fericiti. De ce? Pentru ca, dupa o zi de munca, se pot relaxa mai usor in confortul locuintei, terasei sau gradinii. Oaza verde care este amenajata dupa bunul plac poate fi o sursa de buna dispozitie, dar si de racoare, in timpul verii. Iarna, cand totul se imbraca in alb, panorama din gradina va fi una deosebita.

Cele mai citite articole

Spatiul mai generos de care dispune o casa de vanzare este un avantaj enorm pentru familiile cu copii sau din care fac parte seniori. Micutii se pot juca in aer liber tot timpul zilei, pana seara tarziu. In acest sens, parintii le pot amenaja in gradina unei case noi locuri de joaca, cu tobogane, casute, nisip si alte accesorii care sa incurajeze iesirea in natura, in secolul tehnologiei si al sedentarismului. Persoanele in varsta se pot ingriji de sanatate stand la aer, pe banci sau pe terasa, beneficiind de asemenea de avantajele unui trai placut si linistit la marginea orasului Bucuresti, unde sunt amplasate cele mai bune cartiere rezidentiale de case.

Totodata, un alt mare plus in cazul unor case noi este faptul ca ofera mult mai multa intimitate. La bloc, se pot auzi multe dintre activitatile vecinilor, dintre care cele mai deranjante sunt renumitele bormasini, care isi fac simtita prezenta in cele mai pretioase momente de odihna sau de maxima concentrare. La casa, acest dezavantaj este exclus din start. Intimitatea din interior este asigurată de ferestrele din termopan si de izolarea fonica, prin care nu trec prea usor zgomotele. In gradina pe care o are casa de vanzare, gardul poate feri de ochii curiosilor toate preocuparile familiei, fie ca este vorba de un gratar cu prietenii, de o aniversare sau de orice alta activitate care ar putea atrage atentia.

Atat in Bucuresti, oras atat de populat, cat si in restul oraselor mari din tara, alternativa unei case cu gradina este una de preferat. Dupa o zi solicitanta la job, la scoala, in mijloacele de transport si in aglomeratia specifica, o casa langa Bucuresti va fi acel refugiu atat de necesar!

Apartamentele sunt aproape de locurile de interes

In cazul apartamentelor, daca aceasta idee iti surade mai mult decat o casa de vanzare, principalul avantaj este ca poti opta pentru cele care sunt pozitionate in locuri de interes, conform necesitatilor familiei tale: acces rapid la job, la scoala, la diverse cursuri optionale, in functie de preocuparile celor mici si ale celor mari. Dar acesta poate fi un avantaj comun cu o casa de vanzare. Folosindu-se rute ocolitoare, care evita traficul aglomerat din oras, se poate economisi timp si in cazul proprietarilor de case noi. In plus, un apartament in bloc nou, care este aproape de centrul orasului va costa mult mai mult, in comparatie cu o casa de vanzare intr-un cartier linistit.

Un alt avantaj al apartamentelor este ca intretinerea lor este mai ieftina si se face cu mai putin efort decat in cazul caselor. La acestea din urma se va gasi mereu cate ceva de facut: tunderea gazonului, amenajarea si intretinerea gradinii. Totodata, aceste activitati pot fi o sursa de buna dispozitie si de relaxare pentru membrii familiei, mai ales in cazul gradinilor cu flori, unde bunicile si mamele exceleaza in realizarea unor amenajari de efect, datorita pasiunii pentru frumos.

Daca se cauta un apartament sau o casa de vanzare, cel mai bine este sa se analizeze mai multe oferte si sa se aleaga aceea care corespunde cel mai bine cu necesitatile si cu bugetul fiecarei familii. Preturile variaza foarte mult in Bucuresti, in unele cazuri fiind mai avantajoasa achizitia unei case decat a unui apartament. In plus, avantajele, dupa cum se poate observa, sunt net superioare in cazul unei case noi cu gradina.

Cele mai citite articole

Related Posts