Cum integrezi culoarea ușilor și ferestrelor în stilul de amenajare a locuinței

de FluxImobiliar
0 comentariu

Te-ai mutat de curând sau vrei să-ți renovezi locuința. În oricare dintre situații te afli, ești preocupat de amenajarea casei într-un mod cât mai plăcut și confortabil, ca să beneficiezi de lumină naturală, confort termic și fonic, siguranță și nu în ultimul rând să obții interioare de un nivel estetic superior, care să-ți creeze o stare de bine și să-i impresioneze pe cei care-ți vizitează vila sau apartamentul.

Îți prezentăm în continuare câteva sfaturi utile atunci când te întrebi cum integrezi culoarea ușilor și ferestrelor în stilul de amenajare a locuinței, pentru că atunci când alegi culoarea tâmplăriei PVC trebuie să fie în concordanță cu întreg ansamblul vizual și funcțional al camerelor respective:

Uși și ferestre pentru locuințe în stil modern 

Ca să beneficiezi de un interior în stil modern alege ferestre și uși termopan, disponibile într-o gamă largă de culori, dimensiuni și modele. Cu ajutorul unor soluții constructive pe bază de tâmplărie termopan vei reuși să îmbini utilul cu plăcutul, adică vei avea dotări conform celor mai noi tehnologii în materie de iluminare, izolare termică, aerisire controlată și siguranță antiefracție, iar în același timp vei putea să-ți alegi orice combinație de nuanțe, texturi și modele de profile PVC sau aluminiu cu PVC. Te poți juca astfel cu întreaga paletă de culori, în funcție de imprimeurile pe care le-ai ales pentru perdele, covoare sau mobilier.

Optează pentru uși albe de interior, care dau senzația de spațiu și se potrivesc atât cu un pardoseli de culoare închisă (nuanțe de tip nuc, mahon, abanos), cât și cu gresia de culoare deschisă sau parchetul în tonuri de gri, lemn natur ori lemn antichizat.

Pentru ferestre alege tonuri de nuc, stejar închis, gri antracit, pe care să le echipezi cu sticlă decorativă atunci când este vorba despre ferestre interioare și cu sticlă de siguranță sau sticlă cu control solar și termic pentru ferestre exterioare.

Uși și ferestre pentru locuințe în stil clasic

Stilul clasic nu se demodează niciodată și este potrivit pentru locuințe mari, aerisite, vile somptuoase sau case vechi. Alege ferestre și uși care să aibă culoarea și textura de lemn masiv, pentru că sugerează eleganță și rafinament.

Combină ferestre cu tâmplărie termopan închisă la culoare, de exemplu nuc, cu un mobilier în nuanțe de stejar și parchet în tonuri gri nisip sau gri bej. Păstrează culoarea albă a pereților ca să creezi senzația de spațiu și luminozitate.

Alege cu grijă suprafețe vitrate care să se potrivească la stilul mobilierului și la decorurile din fiecare cameră. Eleganța este o atitudine, iar în materie de ferestre și uși, detaliile sunt cele care fac diferența atunci când vrei să amenajezi o locuință în stil clasic, nobiliar.

Uși și ferestre pentru locuințe în stil rustic 

Ai construit o casă de vacanță la munte și vrei s-o amenajezi în stil rustic? Atunci trebuie să fii pregătit pentru o călătorie în lumea lemnului, în toate formele lui. Ca să beneficiezi de cele mai bune condiții de izolare termică și siguranță, montează ferestre și uși cu tâmplărie termopan în culori și texturi care imită lemnul stratificat.

Poți să alegi dintre zeci de nuanțe de lemn de stejar, cireș, mahon sau nuc. Ai la dispoziție chiar și modele de inspirație exotică, pentru profile PVC care imită lemnul de tec sau bambus. Vei completa atmosfera idilică cu materiale din lână, bumbac, in sau iută, decorate cu motive folclorice în culori complementare cu cele ale ferestrelor.

Alege nuanțe calde, naturale și texturi neregulate, care să completeze farmecul rural al decorurilor. Folosește elemente de feronerie antichizate, care au aspect de fier forjat. Include porțiuni de zidărie în pereții interiori, pentru un aspect de casă veche, bătrânească, unde timpul și-a scris povestea cu farmec și nostalgie.

Ține seama de aceste sugestii atunci când integrezi culoarea ușilor și ferestrelor în stilul de amenajare a locuinței și păstrează aceeași gamă cromatică pentru toate elementele unei încăperi: tâmplărie termopan, mobilier și pardoseli.

Related Posts

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!