Cum alegi cele mai bune ferestre din aluminiu

de FluxImobiliar
0 comentariu

Când vine vorba despre renovarea locuinței, ferestrele cu tâmplăria din aluminiu reprezintă o opțiune ce merită pe deplin toată atenția ta. Pentru a avea siguranța unei investiții excelente, te sfătuim să ții cont de câteva sfaturi simple. Acestea te vor ajuta să găsești rapid o soluție premium, care-ți va aduce o serie de avantaje: de la rezistență sporită până la o protecție fonică ridicată.

Când alegi ferestrele pentru locuința ta, este important să ții cont de mai mulți factori, respectiv să nu te limitezi doar la aspectul financiar. Într-adevăr, ferestre aluminiu au un preț mai ridicat, însă avantajele montării acestora merită fiecare leu cheltuit. 

Comparativ cu tâmplăria din PVC, cea din aluminiu are o durabilitate de până la 50 de ani, nu emană niciun fel de substanță toxică în cazul supraîncălzirii, nu se deformează și rezistă cu brio împotriva fenomenelor meteo extreme, inclusiv a schimbării bruște de temperatură. De asemenea, ferestrele din aluminiu contribuie la reducerea nivelului de zgomot cu până la 50%, fiind un avantaj de netrecut cu vederea mai ales dacă locuiești într-o zonă agitată, cu un trafic intens. În plus, și calitatea sticlei folosite este net superioară.

Cu sau fără barieră termică?

Aceasta este o întrebare justificată, care te ajută să previi apariția unor probleme deloc minore după montaj, precum condensul sau o izolare termică dezamăgitoare. Alegerea tâmplăriei din aluminiu se face în concordanță cu spațiul în care dorești înlocuirea ferestrelor.

Mai precis, pentru exterior se recomandă tâmplăria cu barieră termică, tocmai pentru a asigura protecție, dar și o izolare eficientă, inclusiv în cazul în care diferențele dintre temperaturile din exterior și cele din interior sunt foarte mari. Pentru spațiile interioare poate fi utilizată tâmplăria din aluminiu fără barieră termică.

Nu face rabat de la calitate

Având în vedere multitudinea avantajelor pe care ți le aduc ferestrele din aluminiu este important ca, înainte de a alege un anumit model, să verifici minuțios calitatea produselor.

1. În primul rând, cercetează cu atenție tâmplăria – uită-te la aspectul exterior al acesteia, la grosime și la informațiile despre calitățile termoizolatoare. Cere detalii suplimentare despre existența altor aliaje pe care le-ar putea conține profilele. Tâmplăria nu trebuie să aibă nici cel mai mic defect.

2. Aruncă o privire asupra elementelor de feronerie (mânerele), pentru a te asigura că alegi accesorii rezistente, cu o durată de viață îndelungată.

3. Analizează mai multe oferte de pe piață și compară-le, pentru a putea identifica o soluție optimă, cu un coeficient energetic crescut și fără probleme de etanșeitate. De altfel, poți solicita consultanță de la un producător de tâmplărie din aluminiu, precum X. Pentru mai multe informații poți intra pe site-ul producătorului Y.ro.

4. Optează pentru un geam cu un număr mai mare de foi de sticlă și de camere de aer.

5. Verifică inclusiv calitatea sistemelor glisante și de deschidere (fixă, oscilobatantă etc.) pentru a nu exista defecte ascunse.

Evită ofertele prea frumoase ca să fie adevărate

Ferestrele din aluminiu presupun o tehnologie premium. Drept urmare, prețul pentru achiziționarea și montajul acestora îl depășește pe cel pe care l-ai fi plătit dacă optai pentru varianta cu tâmplărie din PVC. Astfel, dacă observi oferte ce par aproape ireal de frumoase, cu prețuri mult prea scăzute, pune-ți un mare semn de întrebare, înainte de a fi prea târziu.

Atenție și la micile detalii!

Chiar și culoarea reprezintă un factor important în funcție de care să alegi tâmplăria din aluminiu.  Ce-i drept, producătorii oferă posibilitatea vopsirii acestora în orice nuanță dorești. Designul minimalist le oferă acestor ferestre un aspect modern și elegant. Indicat ar fi să te îndrepți către nuanțe care să se potrivească armonios cu designul locuinței tale. Drept urmare, nu opta pentru unele care fac notă discordantă cu mobila pe care ai ales-o. 

Related Posts

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!