In momentul in care antreprenorii cauta inchiriere spatii depozitare, ar trebui sa ia in calcul mai multe aspecte, mai ales daca produsele pe care le depoziteaza sunt perisabile. Fructele sunt unele dintre aceste produse cu care este posibil ca proprietarii sa intampine unele dificultati in cazul in care nu le depoziteaza corespunzator.
Depozitarea pe termen lung a fructelor
Depozitarea pe termen lung a fructelor se va face imediat dupa ce acestea au fost recoltate. In momentul in care este cautat, spre exemplu, un depozit de inchiriat Cluj, sau in orice alt oras si localitate, este important sa fie alese depozitele care au posibilitatea de a raci.
Depozitarea frigorifica, cu atmosfera controlata, se va face in cadrul domeniului de frig industrial si comercial, cu modificarea conditiilor de depozitare, astfel incat sa poata fi controlata compozitia atmosferei, temperatura si umiditatea. Sunt folosite astfel depozite frigorifice in zone speciale de productie si ambalare.
Cele mai citite articole
Depozitarea cu atmosfera controlata a fructelor reprezinta o metoda cu ajutorul careia calitate acestora se va conserva foarte bine si se va mentine un nivel optim al raportului dintre oxigen si dioxid de carbon, astfel incat sa se regleze eficient si concentratiile de etilena, umiditatea si temperatura.
Este important sa se inteleaga ca fructele respira. Acesta absorb oxigenul si elimina dioxidul de carbon, isi continua procesul de coacere si pe cel de maturare. Depozitarea fructelor pe termen lung implica incetinirea tuturor acestor procese de coacere si de maturare, mentinand astfel calitatea produselor si aroma lor. De fapt, coacerea va fi amanata in momentul in care sunt modificate conditiile atmosferice din interiorul depozitului, astfel incat sa fie redus procesul de respiratie a fructelor si legumelor.
Modificand conditiile atmosferice si reducand temperatura, se vor mentine nealterate toate caracteristicile organoleptice ale produselor si vor fi reduse pierderile datorate agentilor patogeni. Calitatea si prospetimea pe care o au fructele pastrate in depozite cu atmosfera controlata se vor mentine fara a folosi substantele chimice, iar produsele vor putea fi depozitate de pana la patru ori mai mult comparativ cu ce se intampla in mod obisnuit, in cadre naturale.