Cum sa-ti inveti copilul sa mearga cu bicicleta

de FluxImobiliar

Primavara si inceputul verii sunt acele perioade ale anului in care parcul este plin de biciclete copii 3 ani. Unii ies pentru prima data cu bicicleta. Daca ai ales bicicleta ca si cadou pentru copii si nu esti sigur cum sa-ti inveti copilul sa mearga cu bicicleta sau cauti doar cateva sfaturi utile, iata cateva sugestii cu privire la modul in care copiii pot merge confortabil si fara griji si pe doua roti. Urmeaza aceste sfaturi si o sa iti vezi copilul pedaland in cel mai scurt timp.

Inainte de a incepe sa-l inveti pe copilul tau sa mearga cu bicicleta cu pedale, asigura-te ca acesta are un simt solid al echilibrului si o bicicleta decenta care nu ii va reduce progresul. De asemenea, asigura-te ca este suficient de interesat sa invete sa mearga.

Majoritatea copiilor sunt pregatiti sa mearga cu bicicleta cu pedale candva intre varsta de 3 si 6 ani. Pregatirea este individuala pentru fiecare copil si poate fi cel putin partial dependenta de cat de mult au fost expusi la biciclete, cat de devreme au inceput sa mearga cu o bicicleta de echilibru si de propriul nivel de abilitate / interes atletic.

Daca copilul tau nu a mers deja pe o bicicleta de echilibru, indicat ar fi sa incepi cu asta mai intai. Da, chiar daca nu mai este un copil mic-micut. Invatarea echilibrului pe bicicleta fara pedale este mult mai usoara decat invatarea pe o bicicleta cu pedale.

Renunta la rotile ajutatoare

Cele mai citite articole

Atunci cand micutul tau este gata sa treaca de la o bicicleta de echilibru la o bicicleta cu pedale, sari peste rotile ajutatoare. Acestea nu vor face decat ca invatarea mersului pe bicicleta sa fie cu atat mai greu, deoarece copiii nu invata cum sa se echilibreze. In plus, acestea sunt o adevarata bataie de cap, deoarece drumul trebuie sa fie perfect egal pentru ca lucrurile sa mearga struna; la orice denivelare, acestea pot provoca neplaceri, cazaturi, rasturnari.

Ia copilul tau o bicicleta decenta

Invatarea mersului cu bicicleta este grea daca bicicleta este prea mare sau daca este prea grea. Mereu cand un copil este frustrat sau suparat pe bicicleta lui este pentru ca parintele l-a pus pe bicicleta gresita. Ce modalitate rapida de a face un copil sa urasca bicicleta! Asigura-te ca ii iei copilului o bicicleta usoara, care are un centru de greutate redus si are dimensiunea potrivita.

Este atat de greu pentru un copil mic sa propulseze o bicicleta care cantareste 1/3 din greutatea lor corporala, chiar si pe cea mai mica inclinare. Cand inveti sa mergi cu bicicleta, impulsul este prietenul copilului tau. Incepe pe un teren inclinat foarte bland, pentru ca acest lucru il va ajuta foarte mult. Important este ca copilul sa castige suficient impuls pentru a incepe apoi sa pedaleze singur. Din nou, impulsul este cheia.

Nu-l impingeLucreaza la invatatul mersului pe bicicleta doar daca copilul se distreaza. Imediat ce devin frustrati, raniti sau obositi, copiii renunta sa se mai concentreze si esueaza in orice incearca sa faca. Daca il impingi prea tare, nu vei face decat sa il indepartezi de acest sport, eventual sa ii fie frica. Cu toate accestea, nu renunta. Intreaba-l din nou a doua zi si continua sa ii oferi ajutorul in a-l invata chiar daca raspunsul este nu. In cele din urma, va veni de la sine si acceptul.

Cele mai citite articole

Related Posts