Proiecte rezidențiale înconjurate de natură: 6 avantaje

de FluxImobiliar
0 comentariu

Sunt momente în care traficul din oraș, agitația urbană și privirile curioase ale vecinilor te fac să te întrebi: oare cum ar fi viața la casă? Cei care aleg să facă această schimbare în viața lor, alegând o locuință mai aproape de natură, se bucură de o mulțime de avantaje, așa că iată o parte dintre acestea:

Intimitate

Unul dintre marile avantaje pe care îl oferă o casă aflată aproape de natură este intimitatea, spre deosebire de viața la bloc, unde întotdeauna există vecini curioși sau vecini deranjați de anumite lucruri  pe care le poți face. Atunci când te muți mai aproape de natură, poți să te bucuri de mai multă libertate. Poți să asculți muzică la un volum ridicat, poți să ai grijă de un animal de companie și poți să organizezi petreceri, fără să te mai simți atacat de privirile răutăcioase ale vecinilor.

O grădină proprie

Dacă alegi să te muți mai aproape de natură, atunci ar fi ideal să profiți de spațiul generos pe care îl vei avea la dispoziție, pentru a amenaja o grădină. Studiile au dovedit că grădinăritul este una dintre cele mai relaxante activități, însă, acest hobby are și un scop util, pentru că te poți bucura pe termen lung de fructe și legume proaspete. În plus, poți alege să plantezi și câteva flori, care vor oferi un plus de culoare grădinii tale.

Aer proaspăt

Persoanele care se mută lângă pădure se pot bucura de un aer mult mai curat, datorită oxigenului oferit de copaci. În plus pădurea poate fi un loc perfect și pentru drumeții, dar și pentru diferite activități de relaxare, cum ar fi un picnic alături de familie.

Liniște

Gândește-te cât de bine te-ai simți dimineața, dacă ți-ai putea savura cafeaua în propria ta grădină, departe de agitația din oraș. Te vei putea bucura de razele soarelui, de liniștea naturii și de aerul proaspăt, fără ca nimeni să te deranjeze. În plus, îți poți amenaja chiar și un loc de relaxare afară, cu un balansoar sau o băncuță acoperită cu câteva pături.

De asemenea, în timpul verii, temperaturile caniculare sunt insuportabile, mai ales dacă locuiești într-un apartament situat la etajele superioare. Însă, cei care locuiesc la casă, aproape de natură, se bucură de o atmosferă mult mai plăcută, dar și de puțină umbră, mai ales dacă au copaci în preajma casei.

Un animal de companie

Viața la casă vine cu multe beneficii, iar unul dintre acestea este faptul că poți avea orice animal de companie îți dorești, pentru că îi vei putea oferi tot spațiul de care are nevoie. Așa că dacă ți-ai dorit dintotdeauna să ai un câine de talie mare, poți lua în calcul faptul că într-o curte mai mare acesta va fi mult mai fericit, decât într-un apartament de bloc.

Costuri reduse

Atunci când te muți la casă, tu alegi cât consumi, iar acest lucru poate avea un efect benefic asupra costurilor la utilități. De asemenea, prețurile pentru construcție sau pentru cumpărarea terenului sunt mult mai reduse decât în mijlocul orașului, iar locurile de parcare sunt gratuite. Iar dacă alegi să lucrezi remote, din intimitatea casei tale, poți economisi o mulțime de bani, pe care ar fi trebuit să îi dai pe transport sau pe întreținerea unui vehicul.

Așadar, viața mai aproape de natură are beneficiile ei, iar dacă îți dorești să faci o schimbare și vrei să renunți la agitația din oraș, poți căuta diferite proiecte sau chiar și terenuri în zonele de la periferie. De asemenea, acum există și un credit de finanțare pentru cei care doresc să facă parte din comunitatea Dumbrava Vlasiei, care este situată la câțiva kilometri de București, chiar în mijlocul naturii.

Related Posts

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!