TOP 6 sfaturi de amenajare cu bani puţini

de FluxImobiliar

Amenajarea locuinţei este un moment plin de entuziasm pentru orice persoană, putând schimba radical întregul aspect fără a înveşti o sumă prea mare. În magazinele de specialitate, dar şi în online veţi găsi multe piese pe care le puteţi încadra în propriul decor pentru a o moderniza aşa cum vă doriţi.

Însă de multe ori, această acţiune implică costuri şi cheltuieli ridicate. Pentru a vă revitaliza locuinţa şi să o amenajaţi cu bani puţini, puteţi să vă inspiraţi de pe internet şi să faceţi schimbări mici, dar cu un impact substantial.

Cele mai importante schimbări pe care le puteţi face fără o investiţie mare

Fie că doriţi să schimbaţi aspectul unei singure camere sau a întregii case, va trebui să realizaţi o listă cu elementele care nu va mai satisfac pentru a le înlocui cu unele care vor îmbunătăţi spaţiul. Sunt multe lucruri pe care le puteţi realiza, însă următoarele 6 sfaturi vă vor ajuta să transformaţi ieftin locuinţa personală:

1.     Tapetul este din nou popular

Pereţii au cea mai mare suprafaţă şi pot avea un efect semnificativ din punct de vedere vizual atunci când folosiţi sau tranzitaţi o cameră. În ziua de astăzi, tapetul a revenit din nou un trend, putând fi montat foarte uşor chiar şi de dumneavoastră, reuşind în acest fel să faceţi o economie substanţială. Există sute de modele, texturi şi culori, însă specialiştii recomandă mereu colori deschise pentru suprafeţe mici şi închise pentru camere mari, bineînţeles în funcţie şi de ceea ce vă doriţi.

2.     Amenajarea unui bar

Multe persoane aleg să îşi monteze şi să amenajeze un bar, acesta fiind foarte potrivit mai ales atunci când doresc să îşi distreze prietenii şi invitaţii. În funcţie de buget, puteţi achiziţiona o masă înaltă şi câteva scaune de bar pentru un aspect modern şi elegant, reuşind foarte uşor şi rapid să adaptaţi un colţ al living-ului pentru servirea băuturilor preferate.

3.     Dulapuri de depozitare pentru hol

Cele mai citite articole

Holul este un loc de multe ori neglijat, însă acesta poate fi organizat foarte uşor cu ajutorul unui cuier tip pom şi a unui pantofar. Mai ales pentru o familie, numărul de articole poate fi mare şi greu de ordonat. În acest fel tranzitarea, dar şi aspectul acestei mici camere se va schimba încă din prima clipă de la montarea noilor articole de mobilier.

4.     Schimbaţi culoarea pereţilor

Unul dintre cele mai rapide şi economice moduri prin care puteţi amenaja o cameră sau întreaga locuinţa este prin aplicarea unei noi culori pereţilor. Alături de tapet, vopseaua lavabilă este de asemenea populară, lucru ce se datorează nu doar uşurinţei de aplicare, ci şi a diversităţii de culori din care puteţi alege. În privinţa selectării unei culori adecvate, culoarea crem şi alb sunt favorizate pentru încăperi mici precum holul, dormitorul său debaraua pentru a le oferi iluzia unui spaţiu mai mare, iar în living puteţi opta pentru un perete cu o nuanţă mai închisă, precum gri sau mov în funcţie de stilul şi preferinţele personale. Ulterior puteţi achiziţiona stickere care se pot lipi rapid cu design-ul preferat.

5.     Obiecte de decor

Tablourile, vazele, dar şi lămpile sunt foarte importante pentru a întregi aspectul unei camere. Nu este necesar să achiziţionaţi foarte multe la început, deoarece odată cu trecerea timpul veţi găsi modele noi care se vor potrivi de minune cu nouă cameră. Iluminatul interior este esenţial, putându-vă avantaja dacă achiziţionaţi câteva veioze sau lampadare pentru a le aşeza în diferite zone ale camerei, oferind în acest fel o lumină ambientală pe straturi.

6.     Covoare

Nu în ultimul rând, covoarele şi carpetele pot aduce o îmbunătăţire întregului design, fiind necesară alegerea unei culori care să complimenteze armonios mobilierul şi pereţii. Pe piaţa veţi găsi modele rotunde, dreptunghiulare şi multe altele, în diferite dimensiuni pentru a se potrivi cât mai bine cu locaţia aleasă.

Sunt multe lucruri pe care le puteţi face cu bani puţini pentru a vă redecora casa rapid, putându-vă bucura de o nouă privelişte de fiecare dată când ajungeţi acasă. Locuinţa dumneavoastră este locul de relaxare de care aveţi nevoie, de aceea design-ul sau are nevoie de o atenţie deosebită pentru a vă putea bucura de un aspect care să vă încânte în fiecare zi.

Cele mai citite articole

Related Posts