6 strategii pentru folosirea inteligentă a spațiului din apartament

de FluxImobiliar
0 comentariu

Oricare ar fi configurația apartamentul tău, folosirea eficientă și inteligentă a spațiului de care dispui poate fi o adevărată provocare. Fie că reamenajezi sau te muți într-un un apartament nou, trebuie să știi că există multe trucuri și strategii de care te poți folosi pentru a-l amenaja cât mai util, ca să profiți la maxim de avantajele pe care le ai la dispoziție.

Îți oferim mai jos câteva strategii pentru a folosi în mod inteligent spațiul și a te bucura de toate beneficiile din apartamentul tău.

1.   Fii prietenul culorilor deschise!

În special dacă ai un apartament mic, folosirea nuanțelor deschise atât pentru pereți cât și pentru mobilier sau chiar accesorii îți oferă un beneficiu prin impresia de spațiu mai mare și chiar de profunzime pe care o creează. În plus, acestea sunt și ușor de asortat, indiferent de mobilierul ales. Pentru ca albul să nu fie totuși o variantă prea dură, optează pentru tonuri calde de bej, crem, galben pal sau culoarea untului pentru pereți. Acestea se vor integra frumos într-un decor în care ai un mobilier de lemn masiv de exemplu, de o nuanță brună sau roșcată.

2.   Folosește-te în mod inteligent de înălțimea pereților

Indiferent dacă organizezi camera de zi sau bucătăria, este păcat să nu folosești în înălțime spațiul de care dispui pentru organizarea mai eficientă a lucrurilor. În bucătărie, în special, poți utiliza dulapuri care ajung până aproape de tavan, sau poți accesoriza spațiul cu diferite cutii și coșuri speciale din lemn sau iută, ca să ai la îndemână lucrurile de care ai nevoie. În living, nu te limita doar la rafturi, etajere sau chiar o scară specială cu design interesant. Amplasează cât mai multe astfel de spații, mai ales dacă știi că ai lucruri de care nu vrei să te desparți și pe care le poți păstra în acest mod. Acordă atenție, de asemenea, felului în care așezi tablourile, de exemplu, pentru că simetria lor va crea impresia de spațiu inteligent și eficient organizat.

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zbreh

3.   Alege mobilier multifuncțional

O altă alegere interesantă și la îndemână, mai ales dacă nu ai foarte mult spațiu, este cea a unui mobilier care poate fi transformat și folosit pentru mai multe scopuri. În acest sens ai diferite opțiuni: un pat care poate fi transformat în fotoliu, un birou care poate fi închis și lipit de perete după ce ai terminat lucrul, mese pliabile mici, pe care le poți utiliza dacă ai musafiri sau pe care le poți muta în diverse puncte ale apartamentului, atunci când dorești să redecorezi.

4.   Renunță la șifonier

Elimină șifonierul și organizează spațiul de depozitare al hainelor și lenjeriilor de pat într-un loc special amenajat din hol sau chiar living. În acest fel, vei obține un spațiu mult mai generos și mai aerisit pentru dormitor, aspect care contează foarte mult pentru un somn de calitate. Dacă această variantă nu e posibilă, alege un dulap care are oglinzi montate pe suprafața sa, ori unul din materiale deschise, care să reflecte cât mai bine lumina, în special dacă dormitorul este mic.

5.   Creează cât mai multe spații de depozitare 

Pentru a amenaja eficient spațiul, nu ezita să alegi mobilier cu multe locuri de depozitare, de exemplu paturi sau canapele cu sertare dedesubt. În sufragerie, poți achiziționa o comodă elegantă, care nu doar că va da o notă de distincție locului dar îți oferă, bonus, multe sertare. În plus, opțiunile pentru accesorii de depozitare, respectiv coșuri sau cutii speciale, sunt atât de numeroase, încât este o adevărată plăcere achiziționarea lor.

6.   Montează televizorul pe perete 

Dacă nu vrei să cumperi o comodă specială pentru televizor, îl poți monta direct pe perete. Acest lucru va da o notă modernă spațiului, mai ales că unele televizoare au, în lateral, lumini de veghe în culori variate, care vor crea un efect plăcut în timp ce îți privești emisiunile preferate.

Cu siguranță, există multe strategii și trucuri pentru a te folosi în mod inteligent de fiecare colțișor din apartament. Cel mai important, însă, este să creezi spațiul ideal din punct de vedere estetic, dar și organizatoric, pentru tine.

Related Posts

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!