Cumparati o lustra noua? Iata 5 lucruri de luat in considerare

de FluxImobiliar

In timp ce stilul reprezinta un aspect important in ceea ce priveste alegerea unei noi lustre, nu treceti cu vederea informatiile tehnice, cerintele de instalare si, cel mai important, cat de bine dispozitivul va va lumina camera.

De cele mai multe ori lustrele moderne sunt bijuteriile unei camere, accentuand arhitectura, mobilierul si decorul. Avand atat de multe optiuni de corpuri de iluminat disponibile cat si atat de multe gadgeturi in casa – in sufragerie, pe balcon si chiar in dormitoare si bai – alegerea unei lustre poate fi destul de grea. Dar daca respectati cateva reguli in ceea ce priveste designul de interior si sfaturi de instalare, veti achizitiona cu siguranta cea mai buna piesa din magazin.

Stilul

Exista lustre disponibile pentru a se potrivi oricarui stil si decor. Corpurile care au luminile indreptate in jos sunt cele mai traditionale, insa in zilele de astazi exista o multitudine de stiluri si model pentru lustre. De altfel, ati putea alege o lustra cu aplicatii din sticla sau cu un design futurist, iar finisajele sa fie intotdeauna metalice deoarece au un aspect mult mai placut decat cele vopsite.

Designul de interior

Daca nu stiti ce piesa se potriveste cel mai bine cu incaperea dumneavoastra, noi va sfatuim sa accesati diferite site-uri pentru design de interior. Aici, profesionistii va vor da sfaturi cum sa va decorati camera intr-un anume stil si ce tipuri de piese ar trebui sa achizitionati pentru a crea atmosfera dorita. Tineti cont ca lumina intotdeauna va schimba atmosfera si stilul unei camere, asadar fiti atenti la recomandarile specialistilor pentru a achizitiona cea mai buna lustra.

Cele mai citite articole

Functionalitate

Daca lustra este doar un corp decorativ, aceasta poate fi cu adevarat punctul central al camerei, subliniind frumusetea mobilierului si a decorului. Cu toate acestea, daca aveti nevoie de iluminat pentru diferite activitati, aveti nevoie de o lustra functionala care sa reflecte lumina puternica.

Dimensiuni

Alegerea lustrei de dimensiuni adecvate este importanta. Un dispozitiv prea mare va incarca o camera, in timp ce unul prea mic nu va putea fi observat. Noi va recomandam sa alegeti un produs de dimensiuni medii, astfel incat sa nu existe nicio problema.

Modul de instalare

Daca vreti sa puneti o lustra intr-o camera cu tavan jos, asigurati-va ca nu va fi destul de mare, astfel incat sa devina un pericol. Daca este posibil, montati-o deasupra unei mese sau intr-o zona fara mobila. Totusi, nu ar trebui sa va faceti griji, in zilele de astazi designerii au conceput lustre si pentru incaperile cu un plafon jos. Acestea au bratele mult mai scurte si sunt mult mai mici. Totusi daca vreti sa achizitionati o lustra de dimensiuni mari, asigurati-va ca aveti spatiul necesar pentru aceasta. In cazul in care doriti sa montati lustra in baie, incercati sa o tineti la cativa metri distanta de cabina de dus sau cada. Umiditatea este intotdeauna cel mai mare dusman al pieselor electrice. Asadar, noi va recomandam sa achizitionati un model care este special conceput pentru camere care au nivelul de umiditate crescut.

Cele mai citite articole

Related Posts