Cererea de spații de birouri este în continuă creștere pentru capitala București

de FluxImobiliar

Interesul investitorilor imobiliari pentru zona capitalei a crescut semnificativ în ultimii ani, ceea ce a facilitat dezvoltarea de noi proiecte și modernizarea clădirilor existente. Cererea a intrat pe o pantă ascendentă în anul 2022 cu aproximativ 6% față de anul 2021, ceea ce însumează 279.000 de mp realizați. 

Schimbările pieței au adus inevitabil noi oportunități de evoluție antreprenorilor aflați în căutarea unor spații de birouri București. Majoritatea managerilor și-au dat seama că în lipsa unei locații moderne și spațioase, nivelul de productivitate nu are cum să se îmbunătățească. De asemenea, angajații pun accent mai mult ca niciodată pe caracteristicile locului în care își desfășoară munca. În contextul în care factorii de stres au devenit parte integrantă a rutinei zilnice, un mediu de lucru prietenos este exact ce ai nevoie. 

În ceea ce privește situația pieței imobiliare din sectorul corporate, anul 2023 vine cu multe promisiuni. Care sunt noile statistici și cum arată previziunile pentru 2024 afli în rândurile de mai jos!

Există un număr mare atât de chiriași noi, cât și de cei care au reînnoit contractele pentru spațiile de birouri

Ești în căutarea unui birou de închiriat Pipera? Zona centrală a capitalei reprezintă un adevărat hub de companii multinaționale și implicit de oportunități profesionale. Așadar, în trimestrul doi al anului 2023 cererile pentru chirii au crescut cu 131%. 

Dezvoltarea infrastructurii, precum extinderea rețelei de metrou și îmbunătățirea legăturilor rutiere, au făcut zonele mai accesibile. Tocmai de aceea, antreprenorii au început să investească din ce în ce mai mult în spații de birouri București. 

De asemenea, multe contracte au expirat la începutul anului, ceea ce a obligat marile companii să semneze pentru o reînnoire. Din dorința de a nu pierde locația, multe dintre business-uri au negociat cu proprietarii și au realizat tranzacțiile aferente. Printre cele mai mari spații care au fost închiriate de branduri sonore se numără: Sema Park, The Bridge sau Green Court. 

Cele mai citite articole

Cererile rămân în creștere, dar spațiile nou dezvoltate încetinesc să apară


Sursa – https://www.freepik.com/free-photo/abstract-office-desktop_7540168.htm#query=office%20desk&position=8&from_view=search&track=ais 

Conform statisticilor, în anul 2023 au fost construiți 100.000 de metri pătrați. Pentru anul 2024, nu s-a anunțat încă niciun proiect major în sectorul corporate. Care sunt principalele motive? Există mai mulți factori implicați:

  • După schimbările aduse de pandemia de COVID-19, mulți angajatori au adoptat modele de lucru hibride sau remote. Tocmai de aceea, dezvoltarea de spații noi nu a mai reprezentat o prioritate pentru majoritatea investitorilor. 
  • De asemenea, din cauza costurilor asociate relocării, multe companii aleg să-și păstreze sediul actual. 
  • Chiar și situația actuală a forței de muncă ar putea reprezenta un motiv bine întemeiat pentru care nu se mai fac tranzacții noi. Din cauza condițiilor salariale, mulți angajați aleg să plece în străinătate. 

Chiriile spațiilor de birouri din București sunt pe o pantă ascendentă, crescând în ultimele 12 luni

Dacă ești în căutarea unor spații de închiriat Calea Victoriei, află că valoarea chiriilor a crescut semnificativ în ultimul an. Este încă o cauză a numărului din ce în ce mai mic de spații noi construite. 

Chiriile au crescut cu până la 15,8% în luna iunie 2023. Situația a clasat Bucureștiul în topul celor mai scumpe zone de închiriat birouri din Europa Centrală și de Est. Contextul economic, rata inflației în continuă expansiune, dar și majorarea costurilor pentru materiale de construcție au reprezentat principalele motive. 

Industria imobiliară a suferit numeroase schimbări în anul 2023, mai ales din punct de vedere al investițiilor realizate. Inflația își spune cuvântul, tocmai de aceea antreprenorii aleg să-și gestioneze cu atenție bugetul. Cele mai recomandate zone pentru spații de birouri rămân cele poziționate în centrul capitalei. 

Îți dorești și tu un birou în inima Bucureștiului? Investește inteligent și bucură-te de facilități diverse!

Cele mai citite articole

Related Posts