Consolidarea poziției Grupului Carmistin în industria agricolă: Silozul de cereale de Băbeni este complet

de FluxImobiliar

Grupul Carmistin, un nume de top în domeniul agroalimentar, își întărește statutul cu finalizarea unui siloz de cereale ultramodern în Băbeni, județul Vâlcea. În spatele acestei realizări stă antreprenorul Iustin Paraschiv, care a investit o sumă de 10 milioane euro pentru această infrastructură inovativă, care a fost integrată în fabrica de nutrețuri combinate a companiei.

Această bază, cu o capacitate de 50.000 de tone și o performanță de 200 tone/oră în transport și preluare, va avea un impact major asupra producției de furaje.

Performanță și inovație la Băbeni

Odată cu această extensie, capacitatea Grupului Carmistin de a procesa cereale a crescut la 2.000 de tone zilnic, acoperind o proporție semnificativă din cerințele materiale necesare pentru fabricarea furajelor destinate fermelor lor.

Rezultatele acestei expansiuni sunt evidente: fabrica poate produce acum 45 de tone de furaje/oră și 20.000 de tone/lună, asigurând necesarul pentru animalele fermelor grupului. Acest pas important va răspunde cerințelor pieței în creștere și va afirma poziția de lider a Carmistin în sectorul furajelor.

Cele mai citite articole

Marius Bărbulescu, responsabilul Diviziei de Agricultură, evidențiază: ”Proiectul completat ne-a permis să avem baza de la Băbeni pe deplin funcțională în plină campanie de achiziție de cereale”.

Angajament pentru calitate și durabilitate

Misiunea Carmistin nu se oprește la producția de furaje. Ei vizează să ofere produse de calitate superioară, într-un mod ecologic. Optimizările aduse depozitelor și fluxurilor de producție atestă această direcție. 

Plus, investițiile în echipamente moderne și soluții pentru reducerea emisiilor de CO2, cum ar fi turbinele de cogenerare, demonstrează devotamentul lor pentru protejarea mediului și calitatea produselor.

Investiții și extindere în Vâlcea

Pe lângă proiectul din Băbeni, Carmistin are și alte planuri pentru județul Vâlcea. Un proiect prevede construirea celulelor de stocare a cerealelor în Lădești, iar un altul vizează fabrica de peleți din Drăgășani. De asemenea, sunt în curs planuri pentru un sistem avansat de irigații în Făurești, care va sprijini o suprafață de 350 de hectare, crescând producția de cereale cu 70%.

Dezvoltare și oportunități în Carmistin

Carmistin nu doar investește în infrastructură, dar și în comunitatea locală. Numărul angajaților din Vâlcea este așteptat să crească semnificativ datorită acestor proiecte. Grupul, sub conducerea lui Iustin Paraschiv, este determinat să inoveze și să își reafirme poziția dominantă în sectorul agroalimentar românesc, având în centrul atenției calitatea și durabilitatea.

Cele mai citite articole

Related Posts