Cum poți să organizezi optim o vitrină rece pentru băuturi?

de FluxImobiliar

Printre echipamentele HoReCa, diferitele modele de vitrine frigorifice verticale pentru băuturi reprezintă una dintre principalele categorii de echipamente. Aceste dotări profesionale permit clienților să aleagă și să cumpere rapid băuturile pe care le doresc și poate chiar crește exponențial vânzările.

Pentru a obține rezultate bune în activitatea comercială desfășurată, este însă esențial ca în postura de profesionist în domeniu să ai grijă de organizarea cât mai bună a spațiului interior al vitrinei reci. Astfel, va fi posibil să profiți la maximum de ceea ce îți poate oferi cu generozitate unul dintre echipamentele frigorifice remarcabile des întâlnite într-o afacere de acest tip.

Iată câteva sfaturi esențiale pentru organizarea unui afișaj de băuturi răcoritoare și bere în cel mai bun mod!

1. Lasă în centrul atenției clienților cele mai solicitate produse din vitrina frigorifică

Una dintre modalitățile sigure de a te asigura că vitrina frigorifică verticală îți permite creșterea profitului este să lași mărfurile cu cea mai mare cerere și atractivitate într-o zonă cu vizibilitate maximă. Plasarea celor mai căutate băuturi pe rafturile din centrul echipamentului ajută la atragerea vederii directe a potențialilor consumatori.

Dacă oamenii ajung la produsele dorite cu foarte mare ușurință, experiența lor de achiziție este favorizată.

Mai mult decât atât, în acest fel de etalare a mărfurilor din vitrina frigorifică verticală se simplifică inclusiv reaprovizionarea stocurilor din respectivul echipament pe măsura vânzării lor și chiar înlocuirea anumitor băuturi care nu mai au la un moment dat o cerere așa de mare. 

2. Ia în considerare înălțimea dozelor de bere și de băuturi răcoritoare, precum și cea a sticlelor puse în vitrina frigorifică verticală

Vitrina frigorifică verticală, fiind unul dintre acele echipamente ce nu poate lipsi din magazine, dar nici din unitățile HoReCa (baruri, restaurante, cofetării, etc.) oferă oportunitatea să se regleze înălțimea rafturilor în funcție de necesitățile de moment. Este foarte frecvent întâlnit ca unele polițe să fie poziționate la distanțe mai mari unele față de altele (pentru sticle), în timp ce altele la distanțe mai mici (pentru dozele de aluminiu cu bere și băuturi răcoritoare diverse).

Așadar, înainte de a poziționa mărfurile pe rafturile vitrinei frigorifice verticale, gândește-te la dimensiunile ambalajelor produselor respective. Lasă-le pe cele mai mari pentru rafturile cele mai înalte, în timp ce, produsele cele mai mici ar trebui așezate pe niște polițe situate mai jos. Astfel, este posibil să se obțină cea mai bună distribuție a mărfurilor expuse pentru vânzare și să se valorifice la maximum zona de depozitare la rece.

3. Pune în vitrină băuturile răcoritoare și berea după tipuri și mărci

Cele mai citite articole

Pentru a explora pe deplin oportunitățile oferite de aceste echipamentele frigorifice profesionale, este de asemenea interesant să ne gândim la o logică de aranjare a mărfurilor scoase la vânzare pe polițele vitrinelor reci verticale.

Cel mai comun procedeu este împărțirea spațiului interior de stocare în sectoare. Evaluările ce se fac în această direcție variază în funcție de categoriile de băuturi și de mărcile prezentate.

Se obișnuiește, de exemplu, a se afișa pe un raft al vitrinei numai băuturi răcoritoare carbogazoase. Pentru a îmbunătăți amenajarea, o idee ar fi ca să aduni toate produsele de la același brand pe unul sau mai multe rânduri, după caz.

Pe un alt raft, se pot pune apele plate și carbogazoase, iar pe altul sucurile bio. Din nou, împărțite după mărci specifice, arome și opțiuni. Cu acest mod de grupare, alegerile pentru consumatori vor fi mult mai ușoare.

4. Păstrează cele mai calde băuturi în spatele rafturilor până se răcesc

Achiziționarea unei vitrine frigorifice cu o capacitate de răcire bună este esențială pentru un comerț de calitate. Este normal ca unele băuturi să vină la temperatura ambiantă din depozit.

Pentru a împiedica clienții să cumpere o băutură (suc, bere, apă etc.) la o temperatură prea mare, lasă recipientele insuficient răcite în partea de jos a vitrinei pentru băuturi și cât mai în spate pe rafturi. Se vor răcori mai repede și, mai presus de toate, va fi suficient timp pentru a fi gata de cumpărare în clipa în care vor ajunge în față, pe poliță, pe măsură ce se vând produsele aflate mai în față.

Așa vei profita la maximum de avantajele de a avea unul dintre cele mai bune echipamente de bar.

Ai nevoie de vitrine frigorifice verticale comerciale de o calitate foarte bună la un preț accesibil? Le găsești acum pe site-ul tcromania.com!

Cele mai citite articole

Related Posts