Cum să îți pregătești apartamentul pentru atunci când dorești să îl vinzi?

de FluxImobiliar

Pregătirea apartamentului pentru vânzare este esențială deoarece poate crește valoarea acestuia și contribuie la accelerarea tranzacției imobiliare. Dacă un potențial cumpărător ajunge într-un imobil neîngrijit, s-ar putea să nu fie interesat să continue vizita sau să facă o ofertă. În schimb, o locuință curată și bine întreținută va crea o impresie pozitivă și va fi percepută ca având o valoare mai mare. Așadar, în cazul în care intenționezi să-ți pregătești proprietatea pentru vânzare, iată câteva sfaturi pe care trebuie să le iei în considerare pentru un succes rapid:

Realizează o curățenie generală

Primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă te-ai decis să-ți vinzi apartamentul este să-l cureți temeinic. Chiar dacă îți place cum l-ai amenajat sau consideri inutil acest lucru pentru că și noii proprietari vor igieniza locuința, ai grijă să îndepărtezi murdăria de pe pardoseală, ferestre, mobilier și alte suprafețe. Totodată, scapă de dezordine și de obiectele personale care ar putea distrage ori descuraja potențialii cumpărători.

Acordă o atenție specială spațiilor mici și încearcă să păstrezi apartamentul cât mai liber, mai ales dacă nu este unul foarte generos. Va fi mai atractiv așa pentru că le permite oamenilor să-și imagineze cum vor arăta propriile lor lucruri în locurile respective.

Rezolvă orice probleme evidente

Cel mai probabil nu-ți dorești să muncești prea mult într-un apartament pe care urmează să îl vinzi! Totuși, nu trece cu vederea anumite reparații necesare sau câteva îmbunătățiri estetice. Zugrăvește imobilul, elimină orice urme de igrasie, mucegai, rugină sau alte pete, pentru ca cel care va veni să-ți vadă apartamentul să nu fie surprins într-un mod neplăcut de eventualele probleme.

Cele mai citite articole

Asigură-te că nu există robinete care picură, uși care scârțâie, sau pereți cu urme de umiditate. Aceste detalii pot influența negativ percepția unui potențial cumpărător. O nouă vopsea, preferabil în culori neutre, poate face o mare diferență. De asemenea, ai grijă ca iluminatul să fie suficient și atractiv. Un apartament care arată bine și este gata de mutare se va vinde de obicei mai repede decât unul care necesită multe reparații sau îmbunătățiri. În general, cumpărătorii sunt atrași de casele în care se pot muta imediat, fără a fi nevoie să facă multe modificări.

Aranjează mobilierul cu atenție și folosește obiecte decorative

Aranjează mobilierul astfel încât să maximizeze spațiul, întrucât orice încăpere poate părea mai mare când totul este bine organizat. Dacă vrei să vinzi apartamentul cu tot ceea ce se găsește în interior, trebuie să renunți la obiectele inutile și să nu sufoci în niciun fel spațiul. Este important să te detașezi sentimental de locuință pentru a le putea permite potențialilor cumpărători să se identifice cu apartamentul. Încearcă să obții un echilibru puternic între confortabil și minimalist și să păstrezi totul impecabil.

Dacă este vorba despre o casă goală, fără piese de mobilier, importantă este curățenia. Însă, poți folosi câteva obiecte decorative pentru mai multă armonie. O vază cu flori la fereastră, un tablou pe perete sau o oglindă pe podea ori alte accesorii deosebite îi vor face pe cei care vizitează locuința să-și facă o idee clară și să poată determina cum vor amenaja imobilul.

Prezintă apartamentul în cel mai bun mod posibil

Atunci când totul este pus la punct poți face fotografii și să pregătești anunțul de vânzare. Găsești online numeroase apartamente de vânzare de la 24REAL unde poți vedea cum sunt prezentate și promovate imobilele și ce detalii trebuie scoase în evidență. În era digitală, majoritatea oamenilor își încep căutarea unei noi case pe internet. Dacă apartamentul tău arată bine în poze, va atrage cu siguranță mai mulți cumpărători.

Pregătirea apartamentului pentru vânzare presupune multă muncă, dar poate duce la o evaluare mai bună și o vânzare mai rapidă. Ia în calcul colaborarea cu o agenție imobiliară dacă îți dorești să stabilești un preț de vânzare realist, bazat pe piața actuală și pe prețurile altor apartamente similare din zonă. De asemenea, cât timp apartamentul este la vânzare, asigură-te că miroase bine, e îngrijit, curat, ordonat și aerisit și că nu există nimic care să descurajeze un potențial cumpărător!

Cele mai citite articole

Related Posts