Cum se intretine in mod corect haina de blana naturala?

de FluxImobiliar

Haina de blana poate sa fie considerata o adevarata investitie, pentru faptul ca pretul sau de achizitionare este unul destul de mare, dar si pentru faptul ca se dovedeste a fi o piesa vestimentara destul de rezistenta si atemporala. Atemporalitatea sa este o trasatura care, in mod clar, nu poate fi trecuta cu vederea, pentru ca, indiferent de care sunt tendintele in moda, aceasta haina nu se va demoda niciodata. 

De aceea, este important sa fie intretinuta in mod corespunzator, pentru a oferi peste ani si ani aceeasi senzatie placuta in timpul purtarii sale.

Care sunt pasii de care trebuie sa se tina cont in procesul de intretinere a hainelor de blana?

Depozitarea hainelor de blana intr-un loc intunecat pe un umeras special

Atat timp cat aceste haine de blana sunt depozitate in mod corect, o mare parte din munca de intretinere a acestora este facuta. Este ideal ca in momentul in care nu mai este purtata, haina de blana sa fie depozitata intr-un loc intunecat, spatios (pentru a avea loc materialul sa respire) si sa fie pozitionata cu atentie pe umeras, pentru a sta cat mai dreapta.

Protejarea hainelor de blana de molii

Moliile sunt atrase de prezenta unor astfel de materiale, cel mai mult fiind atrase materialele naturale cum ar fi lana sau blana. Asa ca, pentru ca toata lumea sa se asigure ca haina lor este in siguranta pe toata durata iernii, este necesar sa se foloseasca diverse produse care sa tina moliile la distanta. Este recomandat sa nu se apeleze la naftalina, pentru ca are un miros puternic care se impregneaza imediat in blana. Se pot alege diverse produse care sa tina moliile la distanta, dar care sa nu aiba un miros atat de puternic.

Apelarea la servicii de curatare profesionala

Cele mai citite articole

Dupa un sezon rece intreg in care s-a purtat constant respectiva haina de blana, este recomandat sa se apeleze cu incredere la serviciile de curatare profesionala, in care expertii se ocupa de acest aspect chiar si in cel mai mic detaliu. De asemenea, este recomandat ca o astfel de curatare sa se repete anual, indiferent de cat mult este purtata, pentru ca, in timp, se aduna praf si mirosuri neplacute.

Evitarea depozitarii hainelor de blana in locuri umede

Este de la sine inteles faptul ca hainele de blana se pot deteriora in contextul in care nu sunt pastrate in conditii uscate. Acestea pot sa afecteze destul de tare materialul in timp. De asemenea, un alt aspect important de mentionat este si faptul ca aceste blanuri nu trebuie sa fie depozitate in locuri prea calde. Se recomanda locurile reci si uscate. Asadar, cu alte cuvinte, subsolul nu este o varianta care sa fie luata in considerare. 

Evitarea utilizarii parfumului direct pe haina de blana

In componenta unui parfum se afla alcoolul, ceea ce poate fi de-a dreptul devastator pentru o haina de blana. Poate ca la primul contact cu parfumul nu se constata neaparat efectele negative, dar, in timp, portiunea pe care a fost aplicat parfumul se va usca si se va deteriora.

Prin urmare, procesul de intretinere si ingrijire a unei haine de blana este foarte important cand vine vorba de prelungirea duratei sale de viata. De aceea, conteaza sa se tina cont de aceste mici detalii care, de fapt, pot influenta foarte mult calitatea materialului unei astfel de piese vestimentare.

Cele mai citite articole

Related Posts