Indicele Imobiliare.ro: Cum au evoluat prețurile apartamentelor la începutul lui 2020?

de FluxImobiliar
0 comentariu

Prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în România a ajuns în prima lună a anului la 1.346 de euro/mp. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, această valoare este cu aproape 10% peste nivelul înregistrat la începutul lui 2019.

Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș din țară. Proprietarii și dezvoltatorii videau în ianuarie locuințele, în medie, cu 1.725 de euro/mp, în creștere cu 11% față de perioada similară a anului trecut.

Tot cu circa 11% s-au majorat prețurile într-un an și în Constanța, la nivelul celor două orașe apărând cele mai spectaculoase evoluții din acest interval de timp.

URMĂREȘTE AICI INTEGRAL EDIȚIA DIN FEBRUARIE A EMISIUNII IMOEXPERT

Pe malul Mării Negre apartamentele noi s-au scumpit cu puțin peste 3% doar în prima lună și cu aproape 16% într-un an.

În Timișoara, proprietarii și dezvoltatorii au scăzut ușor prețurile pentru apartamentele situate în blocuri finalizate după anul 2000. Aceasta este și singura ieftinire înregistrată în ianuarie pe segmentul nou în marile centre regionale monitorizate constant prin Indicele Imobiliare.ro.

Un avans semnificativ a apărut și la nivelul prețurilor apartamentelor noi scoase la vânzare în București. Metrul pătrat se vinde acum cu 43 de euro mai scump față de finalul lui 2019.

La Brașov proprietarii au scos pe piață locuințele la începutul lui 2020 cu circa 1.190 de euro/mp. Prețurile au stagnat în cazul apartamentelor noi și s-au apreciat ușor pe piața veche.

În Iași prețul mediu s-a păstrat la un nivel apropiat de pragul de 1.000 de euro/mp, cel mai scăzut din rândul celor șase mari orașe monitorizate prin intermediul Indicelui Imobiliare.ro. Un avans apărut în ultimul an aici în cazul apartamentelor situate în blocuri finalizate înainte de anul 2000.

The post Indicele Imobiliare.ro: Cum au evoluat prețurile apartamentelor la începutul lui 2020? appeared first on ImoExpert.

Related Posts

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!