Merită să-ți renovezi locuința înainte să o vinzi? Află câți bani poți obține în plus

de FluxImobiliar

Ai un apartament în București pe care te gândești să îl scoți la vânzare? Probabil că ai luat deja în calcul ideea de a-l moderniza puțin pentru a-l pregăti temeinic pentru vizionările pe care le vei avea în curând. Unele distre lucrările de renovare sunt însă destul de costisitoare. Merită să le faci oricum sau vei ajunge să pierzi bani din cauza lor?

În Capitală apartamentele care au avut parte de unele îmbunătățiri sau sunt într-o stare tehnică bună au un preț de vânzare, în medie, cu 32% mai mare față de cele care necesită renovare, arată datele centralizate de platforma de real estate intelligence Analize Imobiliare, pe baza anunțurilor publicate pe Imobiliare.ro.

Cea mai mare diferență apare în cazul apartamentelor cu 3 sau 4 camere, respectiv de peste 50%. Pentru locuințele cu 2 camere, aceasta scade la 20%.

Mai mult, apartamentele care dispun de finisaje standard, de o calitate medie, sunt cu 16% mai scumpe față de cele cu finisaje inferioare, iar apartamentele cu finisaje de lux sunt cu 54% mai scumpe față de cele cu finisaje standard.

Infografic: diferență de preț, apartamente din București

Datele arată astfel că îmbunătățirile pot conta, atunci când scoți o locuință la vânzare. Important este să alegi să faci acele lucrări care pot adăuga un plus de valoare proprietății, fără cheltuieli exagerate.

Cele mai citite articole

„Dacă este o proprietate poziționată foarte bine, o proprietate care beneficiază de o locație excelentă, aș recomanda această investiție. Atenție, însă, pe zona apartamentelor. De cele mai multe ori nu este o măsură indicată, deoarece proprietarii efectiv pot pierde. Îmbunătățesc casa însă peste valoarea pe ca o pot lua la revânzare”, a declarat Iulian Niculae, Realtor Victoria Consult, în cadrul emisiunii imoExpert.

El le recomandă, totodată, celor care vor să scoată la vânzare o locuință să acorde o atenție sporită detaliilor și curățeniei. Pentru zugrăvirea pereților consultantul imobiliar cu peste 25 de ani de experiență în domeniu îi sfătuiește pe proprietari să aleagă albul sau culorile neutre.

Un preț mai bun poate fi obținut, de asemenea, apelând la servicii de home staging pentru pregătirea locuinței pentru vizionare.

The post Merită să-ți renovezi locuința înainte să o vinzi? Află câți bani poți obține în plus appeared first on ImoExpert.

Cele mai citite articole

Related Posts