„Lista neagră a companiilor imobiliare”: Cum poți afla dacă un partener este rău-platnic

de FluxImobiliar

Pentru investițiile imobiliare și proprietățile la cheie, în special, ai întotdeauna nevoie de un partener de afaceri pentru a te asigura că poți obține profit. Deși proprietatea în sine este foarte importantă, trebuie să fii la fel de sârguincios în căutarea unei companii de investiții imobiliare care să acționeze ca partener și administrator de proprietate. O companie bună de investiții imobiliare la cheie va avea mai multe proprietăți bune care ar putea aduce investiții ideale și le pot gestiona pentru tine sau te pot ajuta să găsești un administrator imobiliar local.

Îți prezint în cele ce urmează câteva elemente critice de luat în considerare atunci când cauți un bun partener de investiții imobiliare, pentru proprietățile tale la cheie.

Caută referințe demne de încredere

Afacerea cu o companie de investiții imobiliare nu este diferită de angajarea unui angajat pentru a îndeplini o activitate importantă. Trebuie să soliciți și să verifici referințele. Orice companie bună și de renume ar trebui să aibă referințe abundente de la partenerii săi de afaceri actuali și anteriori și să fie fericiți să le furnizeze. Probabil că vei primi cele mai bune referințe posibile ale companiei imobiliare, dar trebuie totuși să te asiguri că există astfel de referințe.

Pe lângă referințele furnizate de potențiale companii de investiții imobiliare, trebuie să verificați și alte referințe posibile. Companiile de investiții imobiliare ar trebui să aibă un portofoliu de proprietăți curente aflate în administrare și poți utiliza aceste informații pentru a contacta proprietarii și pentru a obține referințe de încredere despre potențialii tăi parteneri de afaceri. O verificare a unui sistem judiciar sau local poate, de asemenea, să îți spună dacă există procese curente sau anterioare împotriva acestora și rezultatele acestora.

Verifică succesele revendicate

Cele mai citite articole

Partenerii tăi de investiții imobiliare ar trebui să poată susține succesele revendicate cu documentație privind proprietățile pe care le-au administrat de mai bine de un an. O revizuire a costurilor de întreținere, a nivelurilor de ocupare, a costurilor de administrare a proprietății și a altor cheltuieli te poate ajuta să determini mai bine dacă o companie de investiții imobiliare este un partener bun, întreține și repară proprietățile în mod corespunzător și generează profituri din exploatarea și eventuala vânzare a investițiilor de proprietăți la cheie.

De asemenea, poți verifica înregistrările locale privind proprietățile și poți afla despre statutul fiscal, costurile fiscale și istoricul vânzărilor. O vizită la un registrator de acte, de exemplu, îți dezvăluie prețurile de vânzare ale oricărei proprietăți pe care o companie de investiții imobiliare le poate oferi și trebuie să știi dacă există vreo datorie fiscală sau alte sarcini locale care ar face ca o proprietate să devină o investiție proastă.

În afară de aceste soluții, poți apela la servicii online dedicate, de verificare a companiilor. Spre exemplu poți afla dacă o firmă este rău platnică, un demers extrem de rapid și folositor pentru a-ți putea alege parteneri imobiliari de încredere.

Testează cunoștințele pieței

Când investești în imobiliare la cheie, probabil investești pe o piață pe care nu ești familiarizat. O firmă bună de investiții imobiliare va fi o bună expertă în piețele pe care le deservesc și ar trebui să îți poată oferi date curente și istorice despre anumite piețe imobiliare. Aceștia ar trebui să cunoască datele demografice ale populației, legile și ordonanțele locale privind zonarea care afectează utilizarea proprietății, tendințele pieței locale și dacă o anumită piață va rămâne o investiție bună în viitor. Dacă tu știi mai multe despre o piață decât compania ta parteneră de investiții imobiliare, este timpul să găsești alta.

Asistență post-vânzare 

După ce ai găsit o companie bună de investiții imobiliare și câteva proprietăți în care să investiți, trebuie să știi exact cât suport aveți la dispoziție după vânzare. Cele mai bune vor oferi servicii de administrare a proprietăților de calitate realizate de administratori de proprietăți autorizați, calificați și experimentați. De asemenea, ar trebui să aibă mai mulți furnizori la prețuri rezonabile, care pot efectua întreținere și reparații la proprietatea ta de investiții și să ofere servicii de gestionare a conturilor, inclusiv plata impozitelor pe proprietate și a altor costuri, astfel încât să poți obține profit în fiecare lună și an.

Cele mai citite articole

Related Posts