Rolul unui planificator de evenimente corporate

de FluxImobiliar
0 comentariu

Ca planificator de evenimente corporate, veti avea in primul rand rolul de a face ca intalnirile de afaceri sa fie un real succes. Pentru a face acest lucru, puteti fi membru al unei echipe de marketing sau relatii publice sau puteti lucra pentru o companie de management de evenimente, organizand evenimente pentru clientii sai. Rolul pe care il aveti este unul important, deoarece un eveniment corporate de succes ajuta companiile sa creeze relatii puternice cu partile interesate, inclusiv cu angajatii, clientii, actionarii, investitorii si mass-media.

Care este domeniul de interes al unui planificator de evenimente corporate? Planificatorii de evenimente corporate sunt responsabili de organizarea si gestionarea unei game largi de evenimente, inclusiv conferinte, seminare, lansari de produse, conferinte de presa, adunari generale anuale, informatii ale actionarilor, ceremonii de premiere a angajatilor sau a industriei si evenimente sociale pentru clienti. Domeniul de aplicare a rolului s-a extins pe masura ce companiile organizeaza evenimente virtuale, cum ar fi seminarii web sau informatii ale analistilor pe internet.

Care sunt atributele pe care le are un planificator de evenimente corporate? Abilitatile organizationale eficiente sunt esentiale pentru acest rol. Trebuie sa fiti capabil in a va descurca cu multe sarcini diferite, adesea sub o presiune de timp severa. Aveti nevoie de bune abilitati interpersonale si de comunicare, deoarece veti avea de-a face cu mai multe grupuri diferite de oameni, inclusiv prezentatori, clienti, tehnicieni audiovizuali, personal de catering si membri ai echipei. Totodata, trebuie sa fiti capabil sa dati instructiuni clare si sa motivati echipa de evenimente sa dea rezultate.

De ce calificari este nevoie? O diploma de licenta in marketing, relatii publice, studii de afaceri sau managementul ospitalitatii va imbunatateste optiunile de angajare. Va puteti imbunatati calificarile profesionale obtinand certificarea de la o organizatie care ofera programul profesional de intalnire certificat.

In ceea ce priveste experienta de lucru, pentru a va indeplini sarcinile, veti avea nevoie de o intelegere a diferitelor aspecte ale planificarii evenimentelor, inclusiv logistica, catering, marketing si prezentare. De asemenea, trebuie sa va familiarizati cu companiile care furnizeaza servicii sau facilitati pentru evenimente, cum ar fi centre de conferinte, hoteluri, firme de catering, specialisti in domeniul audiovizualului si constructori de seturi. Experienta intr-un domeniu conex, cum ar fi managementul ospitalitatii, relatiile publice sau marketingul, este importanta.

In ce consta activitatea propriu-zisa a unui planificator de evenimente corporate? Ca planificator de evenimente, ati putea fi responsabil pentru toate activitatile legate de un eveniment. Pentru a reuni un program, identificati subiecte care sunt relevante pentru public si dezvoltati un program care include timp pentru prezentari, precum si pauze de racoritoare. Selectati si prezentati pe scurt, le oferiti un program si aranjati orice echipament audiovizual de care au nevoie. Pentru evenimente externe, puteti selecta locatii care sunt convenabile pentru delegati si care ofera facilitati pentru catering, prezentari si sesiuni de desfasurare. Sunteti responsabil pentru verificarea facilitatilor locului si pentru a va asigura ca personalul este la curent cu sarcinile pe care le are.

Marketingul este o alta responsabilitate importanta. Puteti crea un site web care ofera informatii despre tema, vorbitori, agenda, locatie si inregistrare. Puteti contacta potentiali participanti prin e-mail, incurajandu-i sa se inregistreze. Pentru a maximiza prezenta, utilizati social media pentru a anunta stiri despre eveniment, Skybar ofera un spatiu excelent cu un decor deosebit pentru a pune in valoarea evenimentul organizat.

Related Posts

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!