Pompa de stropit electrica: cand si cum trebuie folosita?

de FluxImobiliar

A avea o livada, o gradina sau un teren este asociat cu ingrijirea regulata a plantelor si pomilor. Daca ai plantat pomi fructiferi si arbusti, poti fi sigur ca va fi necesar sa ii stropesti. Cea mai mare amenintare pentru plantele de gradina sunt daunatorii din timpul sezonului de crestere si diferite boli.

Cand trebuie sa stropesti pomii fructiferi?

Stropirea pomilor fructiferi ar trebui sa inceapa la inceputul primaverii. Momentul pulverizarii este extrem de important, deoarece daca se va intampla prea tarziu, nu vei putea proteja plantele impotriva bolilor. Daca vremea este favorabila, poti incepe sa pulverizezi pomii fructiferi in februarie. Prima pulverizare de primavara se efectueaza inainte ca frunzele sa apara. Stropeste foarte atent cu o cantitate mare de fungicid in asa fel incat preparatul sa picure din intregul copac.

Trebuie sa te asiguri ca toti lastarii si ramurile copacului stropite sunt bine acoperite cu lichid fungicid. Pulverizeaza pomii fructiferi cu preparatul pregatit de la baza trunchiului pana la ultimii lastari ai coroanei.

Echipamente de pulverizare

Cele mai citite articole

Alegerea dispozitivului de pulverizare pentru pomi fructiferi depinde de marimea copacilor si de numarul acestora. O pompa manuala va fi suficienta pentru pulverizarea plantelor mici. Cu toate acestea, atunci cand trebuie sa stropesti o zona mai mare cu pomi fructiferi, ai nevoie de o pompa de stropit electrica.

Pompa electrica, pe langa pulverizarea copacilor, arbustilor, plantelor de gradina si a plantelor de sera, poate fi folosita si pentru dezinfectarea incaperilor interioare si exterioare. Pentru confortul muncii, pompele electrice au lanci telescopice cu lungime reglabila. Extensiile sunt utilizate pentru pulverizarea partilor superioare ale copacilor. Sunt folosite de amatori pentru pulverizarea in propriile gradini si curti, precum si de catre companiile de gradinarit.

Avantajele unei pompe electrice

Pompa electrica este transportata in asa fel incat greutatea sa sa fie distribuita pe ambele brate si sa te poti deplasa liber chiar si cu un rezervor mare. Capacitatea ei poate fi de pana la 20 de litri.

Acest tip de pompa iti permite sa pulverizezi suprafete mari simultan. In functie de echipament, lancea de pulverizare trebuie sa aiba un manometru. Modelele mai avansate au, de asemenea, un regulator de presiune a lichidului.

Sfaturi practice

  • Cand lucrezi cu pompa de stropit, nu ar trebui sa asezi pulverizatorul pe o parte, deoarece aerul va fi aspirat in loc de lichid.
  • Rezervorul nu poate fi umplut peste capacitatea de lucru.
  • Pompa trebuie depozitata intr-un loc care nu este expus la lumina soarelui, la o temperatura peste + 4 ° C.
  • Odata utilizata pentru produse chimice, pompa nu poate fi folosita in alte scopuri.
  • Dupa terminarea lucrului, pompa trebuie golita complet de lichid, clatita de mai multe ori cu apa si filtrul din maner trebuie curatat.
  • Atunci cand folosesti o pompa pentru protectia plantelor, urmeaza principiile generale de sanatate si siguranta la locul de munca si respecta cu strictete recomandarile date pe ambalajul substantelor chimice.

Cele mai citite articole

Related Posts