De ce avantaje te vei bucura daca alegi o centrala termica pe gaz?

de FluxImobiliar
0 comentariu

Centrala termica pe gaz reprezinta o solutie moderna si o investitie rentabila pentru incalzirea locuintei. Cei care isi doresc o astfel de centrala trebuie sa tina cont de eficienta energetica si puterea termica. Tot mai multi oameni aleg centrale termice pe gaz datorita costurilor reduse, eficientei sporite si a utilizarii cu usurinta. 

Principalele beneficii pe care le ofera centrala termica pe gaz

Desi exista mai multe tipuri de centrale, cele in condensatie, numite si centrale termice in condensare, sunt perfecte datorita beneficiilor pe care le ofera. 

Centrale termice in condensare se remarca prin randamentul si eficienta sporite. In comparatie cu o centrala clasica, cum este cea electrica, primul tip ofera o eficienta medie de peste 95% de incalzire. Datorita acestui avantaj, consumul de electricitate si de combustibil se va reduce considerabil. 

Cu ajutorul tehnologiei moderne care se regaseste intr-o centrala termica in condensare, acest echipament va elibera aer cantitati reduse de emisii de noxe. Daca centrala este intretinuta corespunzator, durata de viata va fi una mult lunga decat a uneia traditionale. In cazul centralelor clasice, durata de viata medie este de 10 ani, in schimb la cele in condensatie, durata de viata poate ajunge la 15 ani cu usurinta, 

Spre deosebire de centrala cu lemne, mentenanta unei centrale in condensare implica doar anumite verificari si revizii periodice si obligatorii. De asemenea, costurile de exploatare sunt mult mai reduse, spre deosebire de cele ale centralelor electrice. Aceasta centrala vine la pachet si cu functii moderne care vor facilita o utilizare intuitiva si se potriveste tuturor tipurilor de instalatii de incalzire. 

Multe persoane se intreaba insa, cat consuma o centrala termica pe gaz. Acest combustibil este cel mai ieftin tip care poate fi utilizat pentru incalzirea apartamentelor. Pentru a achizitiona centrala termica pe gaz in condensatie ideala, trebuie sa se calculeze puterea necesara pentru a incalzi volumul de aer existent in 70 de metri pastrati de spatiu. In situatia in care imobilul este bine izolat, pentru a incalzi 1 metru cub de aer va fi nevoie de o energie echivalenta a 40W. Dar daca locuinta este neizolata, necesarul energetic per metru cub se poate chiar dubla. 

Consumul unei centrale termice pe gaz se poate estima in functie de cativa factori: numarul zilelor din luna in curs, intervalul de functionare, adica numarul de ore, consumul inregistrat si pretul gazelor naturale declarat de furnizor in RON/MWh. 

In majoritatea cazurilor, puterea termica a centralelor termice pe gaz este de 24kW. In ceea ce priveste pretul gazelor, acesta nu depaseste de obicei 80 lei/MWh, insa acesta poate varia in functie de furnizor. Astfel, consumul lunar in acest caz nu va depasi suma de 170 de lei, adaugand si valoarea stabilita de furnizor pentru transport. 

Cei care aleg sa achizitioneze o centrala termica pe gaz vor avea parte de o multime de beneficii: randament si confort crescut, costuri reduse la facturile lunare, durabilitate de pana la 10 ani si independenta in ceea ce priveste energia.

Related Posts

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!