Telefoane reconditionate sau second-hand? Ce alegem?

de FluxImobiliar

Daca te numeri printre persoanele care isi schimba telefonul mobil in mod regulat, care isi doresc un model de telefon din gama premium fara sa isi faca o gaura considerabila in portofel atunci ai doua solutii la indemana: telefoane second-hand sau reconditionate.

Piata telefoanelor second-hand a explodat. Astfel, oricine isi poate cumpara telefoane iPhone second-hand la cele mai bune preturi. Peste un sfert din populatie a cumparat deja un telefon second-hand sau reconditionat macar o data in viata. Insa, acest tip de achizitie prezinta unele riscuri. Pentru a evita surprizele neplacute, randurile de mai jos vor fi extrem de utile.

Intai si intai, trebuie sa se faca diferenta intre un smartphone reconditonat si un smartphone second-hand. Primul este un aparat folosit deja si vandut de proprietarul sau, cu sau fara cutie. Al doilea implica deja un anumit set de reparatii. Mai apoi, este reambalat si propus spre vanzare. Un smartphone reconditionat este adesea mai ieftin decat un telefon nou.

Alegerea unui site specializat

Cele mai citite articole

Pentru a evita orice problema sau capcana, achizitionarea unui telefon, reconditionat sau second hand se va face intotdeauna de pe un site specializat, de incredere. Asta deoarece riscul de a da peste un vanzator rau intentionat, care ascunde un defect al telefonului este crescut. Sau, si mai grav, poate telefonul este furat. Drept urmare, este nevoie de vigilenta, de prudenta. Un pret mult prea scazut ar trebui sa ne puna semne de intrebare.

Verificare starii generale a telefonului

Indiferent daca se alege un telefon second hand sau un telefon reconditionat, starea in care se afla telefonul este importanta. Trebuie sa se verifice existenta unor zgarieturi, lovituri sau alte probleme de suprafata. Butoanele vor fi testate si se va verifica daca ecranul raspunde la comenzi.

Pentru a raspunde la intrebarea: telefoane reconditionate sau second hand? putem spune ca persoanele care cauta un telefon functional, fiabil, pe care sa foloseasca pentru minim un an isi pot indrepta atentia spre un telefon reconditionat. Insa, cei care stiu ca isi vor schimba rapid telefonul, pentru a tine pasul cu tehnologia, pot alege fara probleme un telefon second-hand.

Cele mai citite articole

Related Posts