Un aspirator robot iti poate schimba viata! Vezi cum il alegi

de FluxImobiliar

Te-ai decis si ai nevoie de ajutor la curatenia casei? Ai nevoie de un aspirator robot? Este adevarat ca acest aparat poate sa adune in fiecare zi praful, firimiturile sau parul de la animale. Dar, fiecare familie, fiecare casa are propriile sale nevoi si un buget de respectat. Iata deci care sunt sfaturile de care sa tii cont atunci cand alegi cel mai bun aspirator robot.

Un aspirator robot promite sa faca curatenie in locul tau, in absenta ta. Pretul sau este din ce in ce mai accesibil. Unii sunt insa inca sceptici in ceea ce priveste aceste aspiratoare, in timp ce altii vad in ele adevarate gadgeturi. 

Dar, un aspirator robot este autonom, compact si inteligent si transforma corvoada curateniei intr-o sarcina automata. 

Ce sistem de navigatie trebuie sa alegi? Pentru a se putea repera in spatiu si pentru a se putea deplasa prin casa, aspiratoarele robot au nevoie de captatori sau telemetri pentru a analiza mediul din jur. 

Telemetrul cu laser este cel care analizeaza de mai multe ori pe secunda configuratia locurilor si care poate determina daca un obiect sau un obstacol se afla in jur pentru a-l putea evita. Vei obtine astfel in timp real o harta a interiorului casei tale si este un lucru extrem de eficient. Aspiratorul robot poate invata astfel din greselile sale, daca s-a blocat sub mobila sau intre picioarele unui scaun. Si la urmatorul ciclu de curatenie va pregati un traseu mai optimizat. 

Telemetrul de proximitate sau de gol. Atunci cand se apropie de o scara, aspiratorul robot va fi alertat pentru a nu cadea in gol. Cei de proximitate vor captura obiectele din jur pentru a se putea evita obstacolele data viitoare.

Camera. Cu o camera integrata sau cu inteligenta artificiala, aspiratorul robot va putea recunoaste obiectele din fata sa si le va putea evita 

Cel mai bun aspirator robot in functie de sol. Un aspirator robot poate sa fie folosit pe orice tip de suprafata mai mica, medie sau mai mare. Dar, se descurca cel mai bine pe un sol mai dur si pe o mocheta mai fina. 

Cele mai citite articole

Daca ai la tine acasa doar gresie si parchet, poti alege un model standard. Pe aceste suprafete plate nu va intalni nicio dificultate si isi va face foarte bine treaba. Pentru un sol mai dificil, poti alege un aspirator robot care va si spala suprafatele. Pentru mocheta, este recomandat sa se aleaga un model care aspira si parul de la animale. 

Care este autonomia ideala pentru un aspirator robot? Pentru ca un aspirator robot sa poata sa curete in mod eficient interiorul unei case sau al unui apartament, autonomia este un lucru destul de important.

In functie de suprafata, acesta va parcurge o distanta mai mult sau mai putin importanta pentru a indeplini asa cum trebuie misiunea. Dar bateria sa nu tine la infinit, si energia sa se va diminua pe masura ce se va deplasa. Altadata exprimata in metri patrati, acum autonomia este exprimata in minute. Aceasta poate varia de la o ora pana la 3, in functie de model. Dar mai nou, aparatele sunt foarte inteligente si stiu cand nu mai au multa baterie, merg la statia de incarcare pentru a relua mai apoi curatenia de unde a ramas. 

Tipul de perie al aspiratorului robot este astfel extrem de important si el. Va determina capacitatea de a ajunge in cele mai inguste spatii. Cele mai recente modele sunt dotate cu perii turbo mai late, ceea ce inseamna ca solul este mult mai bine curatat. 

Care este capacitatea ideala pentru rezervorul sau? Capacitatea rezervorului sau este masurata in litri. Dar se stie ca in marea lor majoritate, modelele au un rezervor sau un volum de stocare mai slab decat un aspirator clasic. 

Care este puterea ideala a unui aspirator robot? Este un criteriu foarte important pentru ca acesta sa isi faca munca cat mai eficient. Ai nevoie deci de un model cu o putere de cel putin 1500 PA.

Atunci cand alegi un aspirator robot, va mai trebui sa fii atent si la zgomotul pe care acesta il produce. In mod normal, acesta nu ar trebui sa produca mai mult de 70dB, dar informatii complete despre aceste aspiratoare poti gasi pe practik.ro.

De asemenea, unele aspiratoare robot pot sa fie controlate de la distanta, fiind echipate cu o telecomanda, in timp ce altele pot sa fie dirijate prin intermediul unei aplicatii pe telefon. 

Cele mai citite articole

Related Posts