5 motive pentru a-ți reamenaja casa

de FluxImobiliar

Din când în când, casa ta are nevoie de un mic refresh. Fie că mai schimbi din mobilier, fie decorezi sau schimbi culoarea pereților, ferestrele și ușile, toate acestea sunt lucruri necesare, la o anumită perioadă de timp. Fiecare casă are nevoie de un nou suflu la câțiva ani, mai ales, dacă ai planuri mărețe cu ea. Iată care sunt principalele motive pentru care ar trebui să iei în calcul renovarea casei:

Te gândești să o vinzi

Ai pus ochii pe o casă mai mare sau te gândești să schimbi orașul sau chiar țara de domiciliu. Acestea sunt două motive complet viabile pentru care casa ta este pregătită să fie reamenajată. Dacă te întrebi de ce să te complici cu reamenajarea sau renovarea casei dacă tot pleci, răspunsul ține de latura financiară. Deși, chiar și acum, ai câștiga bani buni de pe urma vânzării, o investiție finală ar putea să îi mărească valoarea. Cu mult. Dacă știi că locuința ta are câteva probleme, rezolvă-le. De exemplu, pentru a-i crește valoarea, instalează aparate de aer condiționat sau schimbă pardoseala. Poți să o vinzi cu tot cu mobilier sau, cel puțin, cu unele corpuri din bucătărie.

Ai de gând să o închiriezi

Indiferent dacă ești la prima experiență de acest tip sau ești între două perioade de închiriere, află că locuința ta are nevoie să arate bine. Mulți dintre proprietari sunt neglijenți cu aceste aspecte și ajung să închirieze, fără să ofere condiții decente. Apartamentele sau casele cu adevărat valoroase sunt cele care se prezintă ca adevărate locuințe pentru viitorii chiriași. Dacă vrei să o închiriezi la un preț bun, casa ta ar trebui redecorată sau reamenajată. Fiecare detaliu contează, așa că investește în uși de interior albe, care vor schimba complet aspectul acesteia. Adaugă și puțină culoare pe pereți și efectul va fi amplificat.

Ți se mărește familia

Cele mai citite articole

Un nou membru al familiei este motiv de bucurie, dar, presupune să îți reamenajezi casa pentru a putea să îl primești cum se cuvine pe cel mic în viața voastră. În primul rând, vei avea nevoie de spațiu pentru el. Fie eliberezi un colț al unei camere, fie îi faci camera sa, toate acestea trebuie să fie planificate din timp. 

Casa ta este mult prea demodată

Poate, în anul 2008, portocaliul era o culoare complet agreabilă, dar, în prezent, nu mai este cazul. Schimbă culorile pereților care nu mai corespund cu gusturile tale actuale sau care sar în ochi într-un mod neplăcut, dar și piesele de mobilier care nu se mai încadrează în trendurile actuale. Desigur, tendințele vin și pleacă, dar ce este important este să te simți tu bine în casă.

Vrei să faci o schimbare în viața ta

Viețile tuturor se mai schimbă. Poate ai alte priorități față de cele din trecut – pasiuni noi cum ar fi pictatul sau cântatul la un instrument muzical au nevoie de spațiu în care să te desfășori și să-ți pui în practică hobby-urile. Acesta este un moment oportun în care să reamenajezi și să te bucuri de noua ta viață.

Cele mai citite articole

Related Posts