5 motive pentru care compania ta are nevoie de un avocat

de FluxImobiliar

Majoritatea companiilor cauta servicii juridice doar atunci cand au o problema, de exemplu, cand sunt trimise in judecata sau doresc sa dea in judecata pentru a cere respectarea unei obligatii, totusi, exista mai multe motive pentru care ar trebui sa angajezi serviciile unui profesionist pe care s-ar putea sa nu le stii.

Avand cunostinte de drept si experienta vasta in negocieri, avocatii sunt foarte utili in diferite momente de-a lungul vietii afacerii si chiar te pot ajuta sa o dezvolti.

In acest articol o sa mentionam cateva moduri prin care un avocat te poate sprijini sa-ti dezvolti compania si pe care poate nu le stiai. 

Generati strategii pentru a va dezvolta afacerea

Multe decizii in cadrul companiilor sunt luate fara a lua in considerare opinia unui expert juridic, ceea ce ulterior creeaza probleme, fie pentru ca sunt nerealizabile din punct de vedere juridic, fie pentru ca nu s-au luat masurile corespunzatoare pentru a fi protejate.

Pe langa rezolvarea conflictelor, un avocat va poate ajuta sa va structurati afacerea si strategia de afaceri, pentru a evita amenzile si cheltuielile inutile, pentru a avea o relatie clara cu clientii si furnizorii, precum si pentru a evita eventualele procese care de obicei sunt consumatoare de timp si costisitoare poate indica care structura corporativa ofera cele mai mari beneficii fiscale si, in general, cum va puteti organiza legal activitatea pentru a maximiza operatiunea.

Cel mai important lucru este ca clientul poate prelua conducerea operatiunii afacerii si ca are la dispozitie cele mai bune strategii pentru a o face sa creasca. Pentru mai multe detalii vizitati acest site.

Negocierea contractului

O mare parte din munca avocatilor este de a sprijini negocierea contractelor comerciale, asta din doua motive, primul fiindca profesia lor le cere sa dezvolte diferite tactici si abilitati de negociere, precum si abilitati de comunicare, ceea ce ii ajuta sa convinga si sa ajunga acorduri benefice pentru parti.

In al doilea rand, avand cunostinte aprofundate ale legii, ei stiu care sunt cele mai importante aspecte ale contractelor pentru a evita problemele viitoare.

Cele mai citite articole

De exemplu, un avocat va acorda o atentie deosebita:

  1. – Sa aiba responsabilitatile fiecarei parti bine stabilite.
  2. – Motivele pentru care contractul poate fi reziliat anticipat.
  3. – Sanctiuni in caz de nerespectare.
  4. – Aspecte care ar putea genera beneficii juridice sau fiscale pentru client.
  5. – Redactarea clauzelor care protejeaza clientul de un eventual proces.

Aveti reguli clare cu partenerii si investitorii

Conflictele care apar intre parteneri, sau cu investitori pot marca decisiv viata unei afaceri. Ceea ce face crucial sa existe reguli clare si precise in randul tuturor persoanelor implicate in crearea si dezvoltarea companiei.

Angajati muncitori

Odata ce firma este bine definita din punct de vedere al structurii sale si este momentul sa angajam, exista mai multe optiuni pe care un avocat le poate propune pentru a evita viitoarele probleme de munca.

Mai exact, un avocat va poate ajuta cu urmatoarele probleme:

  • Este mai bine sa contractati direct sau sa utilizati serviciile unei externalizari?
  • Ar trebui sa-mi angajez toti angajatii la aceeasi companie sau este convenabil sa angajez mai multi?
  • Este de preferat sa contractati pe perioada determinata sau nedeterminata?
  • Ce pot face daca am angajat un muncitor, dar nu sunt multumit de performanta lui?

Acest lucru este esential pentru a putea preveni conflictele de munca in viitor. Sa ne amintim ca procesele sunt de obicei costisitoare pentru companii si le pot compromite serios finantele.

Modele de francize, licentiere si distributie

Odata ce ai o afacere consolidata, urmatorul pas este sa gasesti modalitati de a o face sa creasca, pentru care exista diferite modele de afaceri si juridice care iti permit sa extinzi granitele companiei.

Avand in vedere acest lucru, un avocat va va asculta mai intai nevoile specifice si obiectivele dumneavoastra pe termen scurt, mediu si lung, pe baza acestora, va va prezenta diferite optiuni de comercializare a produselor dumneavoastra, precum si riscurile si beneficiile fiecaruia, pentru a ajunge la cea care se potriveste cel mai bine ceea ce cauti.

Ulterior, acesta se va ocupa de implementarea partii legale pentru a evita eventualele conflicte si ca procesul sa nu fie impiedicat sau intarziat.

Cele mai citite articole

Related Posts