Cum alegem pompele de apa de suprafata?

de FluxImobiliar

In situatia in care nu exista un sistem centralizat de alimentare cu apa este nevoie de gasirea unor solutii alternative. In acest sens pompele de apa pot fi extrem de utile. Daca sursa de apa este la suprafata, atunci este nevoie de o pompa de suprafata pentru alimentarea cu apa. Aceste pompe de apa actioneaza prin tragerea sau aspirarea apei dintr-un bazin, put sau rezervor. 

Avand in vedere ca oferta pompelor de suprafata este una foarte diversificata, alegerea pompelor de suprafata trebuie sa aiba in vedere anumite criterii. Primul aspect atunci cand urmeaza sa alegi pompa de apa de suprafata se refera la adancimea de la care urmeaza a fi aspirata apa. Acest lucru este fara doar si poate aspectul esential pentru a gasi pompa potrivita pentru a asigura alimentarea cu apa la nivelul gospodariei sau la nivelul punctului de consum. Un al doilea aspect important in alegerea unui astfel de dispozitiv il reprezinta inaltimea maxima de refulare. Calitatea apei este un alt detaliu de luat in considerare in alegerea pompelor de apa. Este important de avut in vedere daca apa este curata sau cu foarte multe impuritati.

Gasirea tipului de pompa de suprafata este fara doar si poate un alt aspect extrem de important. In acest sens in oferta de pompe de apa pentru suprafata regasim pompe centrifugale autoamorsate si centrifugale multietajate. Traseul de alimentare pana la punctul de consum influenteaza de asemenea gasirea unei pompe de suprafata optime pentru nevoile tale. Nu in ultimul rand brand-ul si pretul acestor dispozitive pentru alimentarea cu apa pot reprezenta oricand aspecte de care sa tii cont in alegerea pompelor de apa de suprafata.

Cele mai citite articole

Odata ce ai gasit modelul de pompa de apa de suprafata potrivit nevoilor tale, urmeaza montarea acesteia astfel incat sa asigure alimentarea cu apa la punctul de consum. Pentru montarea corecta a pompelor de apa se recomanda sa apelezi la specialistii in domeniu. Daca totusi alegi sa montezi pe cont propriu pompa, este important sa faci acest lucru conform cerintelor specificate in fisa tehnica. 

Un prim pas in montarea pompelor de suprafata il reprezinta alegerea locului unde acest dispozitiv va fi amplasat. Intotdeauna suprafata trebuie sa fie plana si cat mai aproape de sursa de apa. Caminul sapat pentru montarea pompei trebuie sa protejeze de inghet sau de inundatii, dar in acelasi timp sa asigure o aerisire eficienta. Pasul urmator il reprezinta conectarea conductelor folosite pentru alimentarea cu apa la pompa, iar mai apoi se vor face legaturile pentru ca pompa sa comunice cu conductele respective. Tevile trebuie sa aiba diametrul potrivit si trebuie fixate astefl incat sa nu deterioreze corpul pompei ca urmare a greutatii lor.

Dupa montarea pompei urmeaza instalarea acesteia. Astfel este nevoie de conectarea pompei la sursa de apa, dar si la cablurile de energie electrica. Inainte de pornirea pompei de suprafata se recomanda verificarea presiunii apei. Pentru a se evita orice probleme, specialistii recomanda conectarea pompei de suprafata la o linie separata de energie electrica.

Informatii complete pentru astfel de pompe, instalare si intretinere pot fi gasite pe HidroPompe.ro – Magazin de pompe de apa si accesorii.

Cele mai citite articole

Related Posts