Amenajarea grădinii: 7 idei și sfaturi de amenajare

de FluxImobiliar

Vrei să începi amenajarea grădinii tale și visezi să transformi acest spațiu într-un adevărat colț de rai în care să-ți petreci timpul? Atunci trebuie să dai frâu liber imaginației și să te transformi într-un adevărat artist! În definitiv, amenajarea gradinii este un proces ce ține de creativitate și de simțul estetic. 

Oare sa alegi sau nu gazon natural? Oare vei obține rezultatul dorit? Oare ce flori ar trebui să alegi pentru grădină? Sau ce ar fi să plantezi plante decorative? Și, cel mai important, ce piese de mobilier sa alegi în amenajarea grădinii? Pentru că ne dorim să-ți oferim o mână de ajutor, îți vom oferi o parte dintre aceste răspunsuri în acest articol. Iată 7 idei și sfaturi de amenajare a grădinii! 

  1. Alege un punct central al grădinii 

Orice proiect de amenajare a unei gradini este un proces de durata. Plantele nu vor crește peste noapte, iar construirea unor alei nu este un lucru chiar simplu. Acesta este și motivul pentru care trebuie sa dedici timp fiecărei etape de amenajare în parte, iar alegerea unui punct central al grădinii este una dintre ele. Chiar dacă nu amenajezi o grădină în stil franțuzesc, în care simetria este cea care primează și în care amenajarea pornește de la un element central, este ideal sa alegi unul sau mai multe puncte de interes, în funcție de spațiul de care dispui. 

Evidențiază aceste puncte centrale prin intermediul unor elemente de decor, fie prin plante spectaculoase care să atragă atenția și care să încadreze într-un mod estetic spațiul tău de relaxare. 

  1. Oferă un aer primitor grădinii tale 

Intrare principală sau nu, intrarea în grădină trebuie să lase întotdeauna o impresie unică, pentru ca oaspeții să se simtă bineveniți încă de când au pășit în spațiul grădinii. O astfel de impresie poate fi creată cu ajutorul unei porți aleasă în stilul reprezentativ al grădinii și de o alee din lemn, pietriș sau dale din piatră, mărginită de flori, arbuști sau ghivece cu plante estetice. 

  1. Segmentează suprafața grădinii 

În funcție de rolurile pe care vrei să le îndeplinească grădina ta, e important să porționezi suprafața grădinii în zone: zona pentru servit masa, zona pentru grătar, zona pentru plantat flori, zona de joacă a copiilor și altele. Desigur, trebuie să ții cont și de spațiul pe care-l ai la dispoziție! Această segmentare are un rol important în amenajarea grădinii deoarece, odată ce ai reușit să le separi, te poți ocupa pe rând de amenajarea fiecărei secțiuni în parte. 

  1. Delimitează zonele de interes ale grădinii 

Cele mai citite articole

Zonele create mai sus vor avea nevoie să fie delimitate, pentru ca grădina ta să aibe un aspect aerisit și îngrijit. Delimitarea se poate realiza prin așezarea unor cărămizi, pietre late, garduri din lemn sau chiar și bolovani de râu. Așa cum am precizat anterior, lasă-ți imaginația să zburde și creează un spațiu cu un puternic impact vizual în grădina ta. 

De asemenea, este important să creezi și culoare de trecere printre rândurile de flori sau diversele plante cu care vrei să-ți înfrumusețezi grădina. 

  1. Optează pentru integrarea unui grătar în grădina ta 

Grătarul este un element ce are nevoie de un loc special în grădină, acesta necesitând a fi amplasat aproape de casă, dar și suficient de aproape de o sursă de apă. Totodată, grătarul nu trebuie să se afle în apropierea copacilor sau a obiectelor din lemn, pentru a evita posibilele incidente. 

  1. Înfrumusețează-ți grădina cu un foișor 

Indiferent de funcționalitatea grădinii tale, dacă spațiul îți permite, integrarea unui foișor din lemn este una dintre cele mai estetice idei de amenajare a grădinii. Foișorul este locul în care te poți refugia oricând în zilele caniculare. În plus, va aduce un aer boem grădinii tale, mai ales dacă alegi să-ți amenajezi grădina în stil rustic. 

  1. Creează-ți zona de relaxare cu piese de mobilier pe măsură

Nu mai este nevoie să menționăm că integrarea unei mese și a unor scaune de grădină este esențială în decorul grădinii tale. Pe langa aceste piese de mobilier de exterior, un balansoar sau un hamac pot fi alegerile ideale în amenajarea grădinii tale. Fie că dorești să te relaxezi în grădina ta la finalul unei zile obositoare, fie că vrei ca oaspeții tăi să se simtă confortabil, alegerea unor astfel de elemente aduc un plus de confort, dar și un plus estetic spațiului tău. 

Sperăm că am reușit să te inspirăm cu aceste idei de amenajarea a grădinii și vei apela cu încredere la sfaturile sugerate, dacă vrei să-ți transformi grădina într-o oază a relaxării și a voii bune! 
Imaginea poate fi descărcată de aici.

Cele mai citite articole

Related Posts