Ce cos pentru gunoi selectiv sa aleg?

de FluxImobiliar

Date fiind diferitele conditii, atat ecologice cat si cele de mediu, colectarea selectiva a deseurilor a devenit o necesitate, nu mai este de multa vreme un moft. Exista resturi care se pot recicla in timp ce altele trebuiesc duse la groapa de gunoi. In ziua de azi exista posibilitatea de a cumpara cosuri pentru gunoi selectiv, accesorii ce au menirea de a ne facilita sarcina de a colecta deseurile.

Datorita existentei unui cod de culori, aspectul unor cosuri pentru gunoi selectiv este divers si variat. In ceea ce priveste codul de culoare, exista cosuri de gunoi in patru culori:

  • Cos de gunoi cu capac verde sau verde in totalitate – este cel in care se arunca ambalajele din sticla. Analogia sticlei cu culoarea verde ne permite sa nu gresim.
  • Cosul de gunoi cu capac galben sau galben in totalitate – este cel in care aruncam plastic, carton si hartie in cazul in care nu dispunem de un cos de gunoi de culoare albastra;
  • Cosul de gunoi cu capac albastru sau albastru in totalitate – este cel in care aruncam hartie, ziare, pliante, nu este atat de raspandit ca celelalte mentionate mai sus;
  • Cosul de gunoi cu capac gri sau negru sau gri sau negru in totalitate – este cel mai clasic dintre cosurile de gunoi si se pot arunca in el mai multe tipuri de deseuri.

Astfel, cosurile pentru gunoi selectiv se diferentiaza in functie de culoare pentru a gazdui ambalajele si deseurile adaptate. Exista cosuri de gunoi alcatuite dintr-un compartiment dublu in timp ce altele pot fi alcatuite din patru compartimente. Pentru a le alege pe cele mai ptrivite pentru tine, trebuie sa tii cont de nevoile tale, de locul in care le vei pune (sub chiuveta, de cele mai multe ori) si deseurile cu care te confrunti mai des.

Cum sa alegi un cos de gunoi selectiv?

Cele mai citite articole

Este important inainte de a face o alegere finala sa cunosti utilizarea pentru care este destinat. Poate ai nevoie de un cos de gunoi pentru compania pe care o detii sau pentru care lucrezi pentru o fabrica sau pentru bucataria din propria locuinta. 

Exista unele caracteristici de care trebuie sa tii cont precum natura deseurilor pe care le va gazdui cosul de gunoi respectiv.

Un alt factor important de care trebuie sa tii cont este materialul din care este realizat cosul de gunoi (plastic sau inox) dar si pretul acestuia. Costurile variaza in functie de marca, de design si de constructia produsului.

In plus, parerile celor care au testat deja aceste articole iti vor fi de mare ajutor pentru a alege cosul de gunoi potrivit. Trebuie sa tii cont si de durabilitatea modelului care te intereseaza. Cu cat un cos de gunoi este mai solid, cu atat te vei folosi de el mai multi ani.

Cele mai citite articole

Related Posts