Ce spune ceasul tau despre tine

de FluxImobiliar

La fel ca masina pe care o conduce si whisky-ul pe care il bea, ceasul pe care un barbat alege sa il poarte la mana spune multe despre personalitatea lui. De la numarul de subcadrane si materialul din care este realizata bratara la forma cadranului si gradul de rezistenta, exista multi factori care spun multe despre posesorul ceasului si imaginea pe care acesta incearca sa o transmita. 

Deci ce spune ceasul tau despre tine?

Un ceas cu un mecanism excelent

Acei barbati care apreciaza mecanismul mai presus de orice altceva vor detine probabil ceasuri cu un mecanism excelent, dar nu ostentative la exterior.

Un Patek Phillippe, Breguet sau Vacheron la incheietura mainii reflecta un barbat care apreciaza un ceas cu un mecanism bun – cineva care va cheltui multi bani pentru a fi sigur de o fiabilitate si calitate incredibile, dar nu doreste neaparat ca lumea sa stie cat de mare este contul lor bancar. Acest tip de ceas este purtat de un barbat puternic dar modest, care nu are nevoie de aprobarea sau opiniile altora.

Ceasul cu multe functii

Chiar daca putini barbati iau parte la aventuri precum Indiana Jones si singurele momente in care folosesc functia cu fazele lunii este cand raman peste program, seara, la birou, ceasurile cu o multime de functii si subcadrane sunt la mare moda. 

Modele precum Breitlings si Omegas sunt percepute ca ceasuri de supereroi, mai ales datorita asocierii lor cu piloti si James Bond. Chiar daca nu esti pilot de avioane de lupta sau un spion, un astfel de ceas arata ca esti un tip energic, atras de aventuri si actiune.

Cele mai citite articole

Ceasul care atrage atentia

Nu este nimic rau sa iti doresti sa iti etalezi bogatiile castigate din greu, dar este foarte usor sa treci de la bun gust la kitsch. Ceasurile precum AP si Hublot sunt la limita dintre cele doua categorii, fara a se indeparta insa de valoarea lor considerabila.

Cu ecrane mari, stralucitoare, si cu o inclinatie pentru mai multe metale alternative – aur, bronz etc. – aceste ceasuri nu sunt extrem de ostentative, dar, odata ce v-au atras atentia, va vor retine cu siguranta privirea – lucru pe care il urmaresc si posesorii lor.

Ceasuri cu stil

Rolex si Cartier sunt nume sinonime cu stilul. Si, chiar daca Rolex nu poate atinge niciodata reputatia pe care Agentul 007 a dat-o rivalului sau, Omega, aceste marci de ceasuri ultra-iconice vor fi mereu in top atunci cand vine vorba de eleganta si stil.

Cand vedeti un barbat care poarta una dintre aceste doua marci de ceasuri, cu bratari de otel, cu cifre si detaliile de pe ecran subtile, trebuie sa stiti ca este un barbat atent atat la stil, cat si la calitate.

Ceasuri care imbina mai multe stiluri

Ceasuri precum cele realizate de compania elvetiana IWC sunt atat de versatile incat se pot incadra cu usurinta in fiecare dintre categoriile de mai sus si – prin extensie – in niciuna dintre ele.

Acestea sunt ceasuri greu de definit pentru domnii greu de definit. Un ceas IWC are ceva din designul clasic si elegant al unui Patek Phillippe, aspectul elegant al unui Rolex si spiritul aventurier al unui Breitling. Un astfel de ceas se potriveste barbatului care se simte la fel de bine acasa, la cravata, sau la sala de sport.

Cele mai citite articole

Related Posts