Cum pregătești o locuință pentru a fi dată spre închiriere?

de FluxImobiliar

Dacă dispui de o locuință pe care nu o utilizezi în prezent, poți obține bani lună de lună pe baza valorii pe care o oferă, prin închirierea sa. 

Pentru a te asigura că spațiul respectiv poate reprezenta un produs atractiv pentru cei care își caută apartamente sau garsoniere de închiriat, tu trebuie să îl pui la punct înainte de a posta anunțul pe o platformă specifică. 

Iată cum: 

Pregătirea locuinței pentru închiriere: Reguli generale 

Cei care semnează alături de tine contractul de închiriere pentru locuința pe care o deții vor locui în acest spațiu pentru o bună perioadă de timp. 

De aceea, chiar dacă există posibilitatea ca aceștia să își aducă materiale de decor, este important să lucrezi și tu la amenajarea întregului perimetru. 

Ține cont că persoanele care își caută o chirie sunt, de obicei, persoane tinere, studenți, cupluri sau profesioniști aflați temporar cu jobul în orașul tău. Așadar, designul locuinței trebuie să aibe un design modern, în culori neutre și piese de mobilier în tendințe. 

Înainte de a închiria locuința, este ideal să o zugrăvești. Investește și în lumini, pentru că alese în mod inspirat, acestea oferă o ambianță plăcută în zonele de relaxare și odihnă ale casei. 

Adaugă draperii la geamuri, ce pot aduce și mai mult farmec unui spațiu cu design atractiv, dar și un nivel ridicat de intimitate, atunci când vine vorba despre ochii celor curioși din exterior. 

Pregătirea livingului 

Alege culori neutre pentru această zonă de relaxare a casei. În funcție de suprafața disponibilă aici, poți miza și pe alegerea unor fotolii sau perne tip puf, livingul reprezentând, de altfel, principala zonă de relaxare / socializare a casei. 

Aici este ideal să existe și o canapea (alegerea unei canapele extensibile este o idee cât se poate de inspirată), astfel încât cei care vin în vizită la chiriașii tăi să poată avea și opțiunea de a rămâne peste noapte.  

Alte elemente importante din acest spațiu: masă de cafea, televizor, posibil și un birou. 

Pregătirea bucătăriei 

Cele mai citite articole

O bucătărie așa cum toate trebuie să fie oferă pe tavă toate ustensilele pentru gătit. Din acest spațiu nu trebuie să lipsească frigiderul și aragazul, iar tot aici își poate găsi foarte bine un loc și mașina de spălat vase. 

Culorile alese pentru bucătărie trebuie să fie deschise, iar mobilierul elegant poate fi descris de nuanțe neutre și inserții metalice, specifice amenajărilor interioare ce respectă ultimele trenduri. 

Pregătirea dormitorului 

Din dormitor nu trebuie să lipsească un pat mare cu o saltea de calitate, încadrat (dacă spațiul permite acest lucru) de două noptiere, câte una de fiecare parte a patului. Culorile neutre sunt indicate și pentru acest spațiu. 

Aici trebuie să se mai regăsească un sifonier, un televizor modern, draperii și perdele la geamuri, precum și un covor moale, ce poate înfrumuseța decorul dormitorului, dar în același timp, poate garanta și un confort termic mult mai bun, resimțit la nivelul tălpilor. 

Dacă îți dorești, pot integra aici și câteva elemente de decor, preferabil tablouri minimaliste. 

Pregătirea unei garsoniere 

În cazul în care deții o garsonieră pe care dorești să o promovezi pe o platformă online de închirieri, este indicat să știi că poți atrage mult mai mulți doritori cu un spațiu mic, dar confortabil, însoțit de un preț cât se poate de avantajos.

În privința pregătirii unei garsoniere pentru a fi oferită spre închiriere, aspectul aerisit al unicului spațiu de relaxare / socializare trebuie să fie sesizabil de la primul pas făcut înăuntru. 

Așadar, evită să aglomerezi inutil un astfel de loc, alegând să aduci aici doar elemente de mobiler utile și tehnologii ce pot ocupa puțin spațiu, dar care sunt deosebit de utile: șifonier, televizor, aparat de aer condiționat samd 

Pregătirea locuinței pentru închiriere: Concluzii 

Poate cea mai importantă idee cu care trebuie să rămâi, în urma acestui articol, face referire la faptul că o locuință trebuie să fie curat, modern și complet echipat, astfel încât cei care văd pozele de pe anunțul postat online să dorească o vizionare. 

În cazul unei garsoniere, limitarea spațiului locuibil nu trebuie să reprezinte un impediment în a oferi acest spațiu spre închiriere, atât timp cât oferi un loc aerisit, ce poate garanta confort și utilitate viitorilor tăi chiriași. Nu uita să zugrăvești înainte de a posta anunțul. 

În privința pozelor pe care le realizezi locuinței tale, necesare vizualizării casei pe platformele de profil, utilizează pe cât de mult posibil lumina naturală, mizează pe o cameră foto de calitate și, poate cel mai important, fă curățenie înainte de shooting.  

Cele mai citite articole

Related Posts