Descoperă care este semnificația inelelor pe degete

de FluxImobiliar

Inelul are o istorie îndelungată și o semnificație care a evoluat de-a lungul timpului. Dintotdeauna inelele au fost purtate atât de femei, cât și de bărbați, iar acest accesoriu a căpătat o simbolistică diferită în funcție de degetul pe care a fost purtat.

Una dintre cele mai vechi legende despre inele este relatată încă din mitologia greacă. În aceasta se spunea că Zeus l-a pedepsit pe Prometeu la osândă veșnică pentru că a îndrăznit să le arate oamenilor secretul focului. Într-o versiune a mitului, Hercule îl eliberează, dar Zeus nu l-a lăsat pe Prometeu să scape cu una cu două, ci l-a obligat să poarte un inel din fier, cu o bucată de rocă, pentru a-și aminti că nu va fi niciodată eliberat pe deplin.

Chiar dacă s-au pierdut multe dintre simbolurile din trecut, sunt câteva care se mai păstrează și astăzi în legătură cu purtarea inelului pe anumite degete. 

În prezent, regăsim o gamă variată de inele de aur, ele impresionând prin estetica și eleganța lor atemporală. Însă, înainte de alegerea lor, este important să cunoaștem și simbolistica din spatele purtării lor.

Semnificația purtării inelului pe fiecare deget

Purtarea inelului pe degetul mare este simbolul unei persoane energice, impunătoare, dar și emoționale. Se spune că acest obicei are legătură cu sinele și libertatea, omul acționând după bunul plac. De regulă, cei care poartă un inel pe acest deget este semn al unei stime de sine puternice și al unei firi orientate spre rezultate.

Cele mai citite articole

Purtarea inelului pe degetul arătător este considerată un semn al autorității și al puterii. În antichitate, inelele erau purtate în acest fel de către guvernatori și conducători, care își arătau astfel puterea lor. 

Purtarea inelului pe degetul mijlociu este considerată un semn al loialității și al compromisului. Tot din antichitate vine și această simbolistică, acest inel fiind purtat în acest fel, în semn de loialitate soțului. 

Purtarea inelului pe degetul inelar este o dovadă de iubire și un semn al căsătoriei. Simbolul acesta se păstrează până astăzi tot din perioada antichității, când inelul era purtat astfel de către cupluri, ca un simbol al căsătoriei și iubirii dintre ei.

Purtarea inelului pe degetul mic este considerată un semn de creativitate și independență. Acest simbol își are originile tot în antichitate, când inelul era purtat în acest mod de către scriitori și artiști, ca un tribut adus puterii creatoare.

Concluzii

Purtarea inelelor pe degete reprezintă o formă de exprimare personală și poate fi interpretată în diferite moduri în funcție de cultură, tradiție sau semnificație personală. Indiferent de motiv, prin purtarea lor se afirmă identitatea proprie și se transmite tacit un mesaj către ceilalți.

Cele mai citite articole

Related Posts