Echipamente modulare pentru o bucătărie profesională mare

de FluxImobiliar

Bucătăriile profesionale mari sunt cele care se ocupă cu producția la scară largă.

Pentru că sunt atât de mari și cu mai mulți oameni care circulă și lucrează înăuntru, este necesar să existe un sistem de organizare, să păstreze locul bine întreținut. În acest sens este de dorit, în materie de dotări, alegerea unei linii de gătit profesionale cu echipamente modulare ușor de asamblat, de folosit, de completat sau înlocuit la un moment dat.

Fiecare bucătărie profesională va avea elemente specifice tipului de alimente ce se prepară acolo pentru care este concepută, dar, în general, elementele care alcătuiesc linia culinară profesională sunt:

 • frigidere;
 • congelatoare;
 • cuptoare;
 • dulapuri;
 • alte utilaje specifice.

Cu toate acestea, a avea doar echipament de bucătărie de restaurant nu este suficient pentru a asambla aspectul unei bucătării comerciale, deoarece este necesar să știi să asamblezi un design mai eficient și mai bine planificat pentru funcționarea corectă a bucătăriei respective.

Amenajarea bucătăriei profesionale

Obiectivul principal al amenajării bucătăriei este de a satisface nevoile unității în care se află. Însă, în plus, are și câteva obiective specifice, precum prioritizarea curățeniei și organizării zonei de preparare a alimentelor și, de asemenea, a stocului.

Este important ca amenajarea să simplifice procesele care trebuie efectuate în interiorul bucătăriei, atât curățarea și igienizarea alimentelor, cât și pregătirea și asamblarea produselor.

În acel moment, este necesar să se țină cont nu numai de confort și eficacitate, ci și de regulile de supraveghere a sănătății. Din fericire aspectul este flexibil și adaptabil la cele mai noi tendințe și cerințe în materie.

Principalii parametri de performanță pentru un restaurant includ:

– indicatorii de productivitate;

– calitate;

– capacitate a angajaților.

Înainte de a schimba aspectul bucătăriei localului tău, este recomandabil să ceri părerea bucătarilor.

La urma urmei, ei sunt acolo în fiecare zi și îți vor putea da idei și sfaturi despre cel mai bun mod de a asambla și organiza bucătăria, elemente ce vor putea îmbunătăți procesele de producție și optimiza munca din interior.

Cele mai citite articole

Pentru a afla dacă bucătăria ta funcționează bine și dacă noul design aplicat a avut vreun efect asupra producției bucătarilor, indicatorii sunt esențiali!

Prin intermediul acestor elemente, este posibil:

 • să urmărești numărul de feluri de mâncare pregătite într-o anumită perioadă;
 • timpul de lucru și timpul de nefuncționare al fiecărui angajat;
 • care este costul de fabricație per produs alimentar;
 • ce feluri de mâncare sunt cele mai vândute (și care sunt mai puțin vândute, de asemenea);
 • cantitatea de alimente risipite (ce se aruncă zilnic).

Stabilește prioritățile din acest moment și concentrează-te pe indicatorii de performanță pentru a ajuta la controlul problemelor determinate.

Pentru o organizare eficientă a bucătăriei de restaurant este necesar să începi prin a calcula spațiul adecvat tipului de bucătărie de care are nevoie unitatea ta HoReCa.

Linii de echipamente gătit termice 

Acesta reprezintă ceva mai mult decât bucătăriile profesionale tradiționale. Acestea sunt produse care răspund nevoilor de putere, fiabilitate și siguranță, oferind în același timp un design impecabil. Liniile armonioase ale blaturilor facilitează curățarea echipamentelor, în timp ce forma mânerelor le fac confortabile și foarte ușor de utilizat.

Principalele caracteristici ale seriilor gastronomice de dotări profesionale:

 • design elegant;
 • grătare groase din fontă;
 • mânere ergonomice IPX5 impermeabile;
 • construcție de calitate realizată din oțel inoxidabil de calitate superioară.

Dispozitivele termice din această linie sunt o gamă întreagă de soluții eficiente cu o varietate de funcții, inclusiv: cuptoare pe gaz sau electrice, mașini de gătit paste, încălzitoare de alimente, grill-uri, plite, friteuze și multe altele. 

Toate acestea se potrivesc perfect în designul oricărei bucătării și facilitează munca zilnică a bucătăriile profesionale.

Construcția echipamentelor din liniile gastronomice permite asamblarea rapidă și relativ ușoară și, de asemenea, sunt anume proiectate pentru a permite să se amplaseze o serie de dispozitive într-un loc ales de client (pe perete sau chiar în mijlocul bucătăriei profesionale, creând așa-numitele “insule”). 

Datorită structurii bine gândite a dispozitivelor, este posibil a se comanda module de colț sau conectarea produselor în linii sub forma literei „L” sau „U”. 

Fiecare dintre modulele din linia gastronomică are o margine laterală care împiedică alunecarea reziduurilor alimentare în golurile dintre dispozitive, iar o comoditate suplimentară este posibilitatea de a comanda elemente de acoperire care vor conecta echipamentul într-un singur întreg. 

Bazele aparatelor sunt echipate cu picioare reglabile, datorită cărora, dacă este nevoie la un moment se pot nivela corect echipamentele din bucătărie. 

Intră pe tcromania.com pentru detalii și comenzi!

Cele mai citite articole

Related Posts