Evolutia pietei imobiliare in ultima perioada

de FluxImobiliar

Anul acesta aduce recorduri peste recorduri la anunturile de vanzare a imobilelor. Practic, piata imobiliara este destul de statica, insa anunturi de vanzare tot continua sa apara, atat in ziare, cat si pe site-urile de specialitate din mediul online. Probabil nu va veti astepta la ceea ce va urma, insa este un adevar spus si o realitate pe care nici noi nu ne-o puteam imagina in urma cu 4 -5 ani: au inceput sa apara tot mai multe astfel de oferte de vanzare a altor tipuri de imobile, nu case, vile de vacanta, garsoniere, apartamente de 2, 3 sau 4 camere, ci … de hoteluri si de pensiuni. Da, desi pare incredibil, acesta este un subiect de discutie deosebit de fierbinte pe piata imobiliara din ultimii ani. Apar in fiecare zi tot mai multe anunturi cu pensiuni si hoteluri de vanzare.

De la garsoniere si apartamente la pensiuni si hoteluri

Din cauza faptului ca pensiunile si hotelurile din Romania au inceput sa piarda din turisti, acestea au fost nevoite sa gaseasca solutii de adaptare in conditiile in care cererea de locuri de cazare s-a diminuat vizibil. Aici intra atat pensiunile, cat si de hotelurile de la munte, dar si cele de pe litoralul Marii Negre. Chestiunea este destul de importanta, deoarece din cauza lipsei de fonduri pentru investitii, tot mai multi proprietari de astfel de locatii turistice renunta la afacerile lor, mai ales ca aceastea sunt neprofitabile. Mai pe scurt, pensiunile si hotelurile se vand pe banda rulanta, mai ceva ca apartamentele sau garsonierele. Vezi aici lista cu pensiuni de vanzare. Nu putem spune insa ca este tocmai o idee buna sa cumparati un hotel sau o pensiune care este fie aproape de faliment, fie nu mai are cu ce sa fie dezvoltat, fie nu mai este vizitat de turisti din diverse si varii motive. Tot ce va putem recomanda este faptul ca trebuie sa fiti foarte atenti la fiecare anunt in parte, trebuie sa stiti concret ce presupune preluarea unei astfel afaceri, pentru ca practic cumpararea unui hotel sau a unei pensiuni reprezinta in sinea sa, un business. Este vorba de un business pe care nu il veti lua de la zero, il veti prelua cu toate partile bune, dar si mai putin bune. Si daca ele sunt puse in situatia de a fi vandute, cel mai probabil, mai putin de 15 – 20 % dintre ele sunt sau pot fi afaceri profitabile. Grija maxima pe care cumparatorul trebuie sa o aiba la detalii este conditia de baza in vederea achizitionarii unui hotel sau a unei pensiuni puse la vanzare.

Cele mai citite articole

Investitii de sezon in hoteluri si pensiuni

Din punct de vedere antreprenorial poate fi un moment bun pentru a incepe o afacere sau chiar pentru a consolida o alta afacere deja inceputa, prin adaugarea in portofoliul dvs. a unei locatii noi. Puteti alege in momentul achizitionarii din cateva sute de oferte puse la dispozitie. Puteti achizitiona hoteluri si pensiuni din judete precum: Brasov, Constanta, Bihor, Prahova sau Tulcea. Vanzatorii va pun la dispozitie hoteluri si pensiuni de vanzare dintre cele mai variate, de la 1 – 2 stele, pana la 4 -5 stele (cand este vorba despre un hotel), respectiv 1 -2 margarete, pana la 4 -5 margarete (cand aducem in discutie achizitionarea unei pensiuni). Astfel, puteti achizitiona super pensiuni de pe Valea Prahovei, in Clabucet sau Predeal vanzatorii abia asteapta o investitie care sa ii faca sa cedeze respectivele proprietati. De asemenea si in Delta Dunarii, proprietarii se confrunta cu probleme de ordin financiar si sunt dispus sa renunte la investitiile pe care le-au facut in urma cu ceva ani, chiar daca in acea perioada au fost super profitabile, pentru a putea avea lichiditati si pentru a putea lasa un antreprenor sa investeasca mai mult in afacerea dezvoltata deja. .

Daca afacerea este un prospera, acest fapt depinde numai de indeletnicirea dvs. ca antreprenor de a „simti” cat de credibil si de sincer este vanzatorul. In cele mai bune cazuri puteti prelua afaceri extrem de profitabile, iar investitia sa poata fi amortizata in chiar 18 – 24 de luni. De asemenea este posibil ca investitia sa fie una mai putin profitabila, putand cumpara chiar locatii falimentare, fapt ce va va aduce o situatie nu tocmai placuta din punct de vedere financiar.

Decizia va apartine, iar daca sunteti un antreprenor cu un bun simt antreprenorial s-ar putea sa faceti cateva investitii extrem, extrem de profitabile! Fiti foarte atenti la toate detaliile!

Cele mai citite articole

Related Posts